Wijn

Puike Pinot Noir voor een grijpstuiver!

 

Wat vinden wij Nederlanders leuk? Voor dubbeltjes op eerste rijen zitten. Ik ben net terug van een bezoek aan het Ahrtal, een droom van een wijngebiedje, miniatuurtreinig voorzien van steile rotsen met terrassen en hekjes en paadjes, waar grootse rode wijnen worden gemaakt. Het is idioot, een uur zuidoost van Maastricht en daarmee behoorlijk noordelijk, maar het is zo: hier blaken de stokken van de pinotnoirdruif, Spätburgunder, van geluk en gezondheid. De wijnen zijn daar een afspiegeling van, en wij ook, als we ze drinken. Probleempje: ze zijn duur. Heel duur. Prijzen van 30 euro, aan de deur van de wijnboer, waren heel gewoon. 300 dubbeltjes! Wie daar nog niet aan toe is, kan bij de Hema beginnen met het wennen aan de fantastische smaak van het druivenras. Die heeft namelijk een Pinot Noir van Dreambird, hetzelfde Roemeense wijnmerk als waar ik een poos geleden de Pinot Grigio van besprak. Je zit er dan niet op de eerste rij, maar toch echt wel een fraaie stallesplek, met zicht. De Dreambird heeft dat echte pinotnoiraroma, kers, vlezigheid, cacao, en de pinotnoirsmaak, nooit log of zwaar, maar met knerp en een kauwbaar bittertje. Beetje koelen doet hem goed. Heerlijk bij kip en lente.

 

Dreambird Pinot Noir, Hema € 3,50.

Nu verkrijgbaar: mijn nieuwe boek, Italië – Mijn verhalen en recepten. ‘Persoonlijk, goed doorwrocht en aantrekkelijk, wat mij betreft kan het zó verfilmd worden: Onno’s jaar in Italië,’ schrijft Janny van der Heijden. Klik hier voor info en bestellen. Met handtekening en opdracht uiteraard!

NIEUW! Deze zomer (zondag 28 juli – vrijdag 2 augustus) geef ik een vrolijke, korte cursus eetschrijven in de Ardèche. Klik hier voor informatie.

Op 7 oktober start in Utrecht een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

18-21 oktober begeleid ik voor het 3e jaar op rij een fantastisch lang wijn- en truffelweekend in De Marken, Italië, op Ca’Palazzo. Ieder jaar is er een nieuw programma! Klik hier voor info.

 

 

3 reacties op “Puike Pinot Noir voor een grijpstuiver!

  1. Ik kom regelmatig in het Ahrdal. Vanaf Heerlen een kattesprong. Bij Adeneuer in Ahrweiler (VDP) koop je een prachtige blanc de blanc voor 100 dubbeltjes. Bij een eenvoudige wijnboer in Dernau koop je een mooie fles wijn voor 700 dubbeltjes. Het is op dit moment het beste rood- wijngebied van Duitsland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.