Wijn

Regent 2006, Achterhoekse Wijnbouwers

Aiai, vergat ik compleet de wijn van het Volkskrant Weekendmenu op deze site te zetten. Een wijn die past bij het hoofdgerecht van Marcus Huibers, kip met yoghurt en groene kruiden. Een wijn ook die het voortschrijdende succes van de Nederlandse wijnbouw illustreert. Uit de Achterhoek, dames en heren, onze bloedeigen Achterhoek, het land van Normaal, van bierdrinkers, van oerend hard. Panta rei, vond een knappe Griek, alles stroomt, alles verandert.

Dirck III heeft dit voorjaar een hele lijst met Nederlandse wijnen in voorraad. Een opmerkelijke, toe te juichen actie, zeker daar de kwaliteit ieder jaar met forse schreden vooruit gaat. Ik twijfelde tussen de fantastische witte van Kleine Schorre (9,99 euro) op Schouwen-Duiveland en de rode Regent van de club druiventelers die samen optreedt als Achterhoekse Wijnbouwers. Het bijzondere van die laatste is dat hij echt rood is, ruikt als serieuze rouge, met zwart fruit, kersen, een vleug specerijen, en dan in de mond het sappige zuur van een witte wijn heeft! Precies wat we nodig hebben. Je betaalt er wel voor, maar ach, wijn uit de Achterhoek moet je toch geproefd hebben?

Verkrijgbaar

Dirck III, 12,49 euro

De dagen lengen, maar de herfst die we winter noemen woedt door. Wat te doen? Mijn boeken lezen natuurlijk! Italië, mijn verhalen en recepten, De grote Kleyn en Luilekkerland, 400 jaar koken in Nederland, alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier.

Op 10 maart 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

Zomerweek Italië 17-24 juni: Een droomoord in Le Marche, pittige schrijflessen, bezoeken aan wijnmakers en producenten van de heerlijkste specialiteiten, de zomerweek Italië wordt net zo’n feest als die in Frankrijk afgelopen jaar! Informatie.

Leren over culinaire geschiedenis? Culinair historica en dochter Charlotte en ik geven een 6-delige serie lezingen bij de Illustere School van de Universiteit van Amsterdam. Open voor iedereen! Klik hier voor info. 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.