Wijn

Regent 2006, Achterhoekse Wijnbouwers

Aiai, vergat ik compleet de wijn van het Volkskrant Weekendmenu op deze site te zetten. Een wijn die past bij het hoofdgerecht van Marcus Huibers, kip met yoghurt en groene kruiden. Een wijn ook die het voortschrijdende succes van de Nederlandse wijnbouw illustreert. Uit de Achterhoek, dames en heren, onze bloedeigen Achterhoek, het land van Normaal, van bierdrinkers, van oerend hard. Panta rei, vond een knappe Griek, alles stroomt, alles verandert.

Dirck III heeft dit voorjaar een hele lijst met Nederlandse wijnen in voorraad. Een opmerkelijke, toe te juichen actie, zeker daar de kwaliteit ieder jaar met forse schreden vooruit gaat. Ik twijfelde tussen de fantastische witte van Kleine Schorre (9,99 euro) op Schouwen-Duiveland en de rode Regent van de club druiventelers die samen optreedt als Achterhoekse Wijnbouwers. Het bijzondere van die laatste is dat hij echt rood is, ruikt als serieuze rouge, met zwart fruit, kersen, een vleug specerijen, en dan in de mond het sappige zuur van een witte wijn heeft! Precies wat we nodig hebben. Je betaalt er wel voor, maar ach, wijn uit de Achterhoek moet je toch geproefd hebben?

Verkrijgbaar

Dirck III, 12,49 euro

Nu verkrijgbaar: mijn nieuwe boek, Italië – Mijn verhalen en recepten. ‘Persoonlijk, goed doorwrocht en aantrekkelijk, wat mij betreft kan het zó verfilmd worden: Onno’s jaar in Italië,’ schrijft Janny van der Heijden. Alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier!

18-21 oktober begeleid ik voor het 3e jaar op rij een fantastisch lang wijn- en truffelweekend in De Marken, Italië, op Ca’Palazzo. Ieder jaar is er een nieuw programma! Klik hier voor info.

Mijn workshop inspiratie en research, 12 november bij mij thuis in Koog aan de Zaan, was rap volgeboekt. Snel een nieuwe datum gezocht: zondag 9 februari 2020. Ga met mij aan de slag om je horizon te verbreden! Er is plek voor maar 7 deelnemers, dus klik snel hier voor informatie.

Op 10 maart 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.