Wijn

Regent 2006, Achterhoekse Wijnbouwers

Aiai, vergat ik compleet de wijn van het Volkskrant Weekendmenu op deze site te zetten. Een wijn die past bij het hoofdgerecht van Marcus Huibers, kip met yoghurt en groene kruiden. Een wijn ook die het voortschrijdende succes van de Nederlandse wijnbouw illustreert. Uit de Achterhoek, dames en heren, onze bloedeigen Achterhoek, het land van Normaal, van bierdrinkers, van oerend hard. Panta rei, vond een knappe Griek, alles stroomt, alles verandert.

Dirck III heeft dit voorjaar een hele lijst met Nederlandse wijnen in voorraad. Een opmerkelijke, toe te juichen actie, zeker daar de kwaliteit ieder jaar met forse schreden vooruit gaat. Ik twijfelde tussen de fantastische witte van Kleine Schorre (9,99 euro) op Schouwen-Duiveland en de rode Regent van de club druiventelers die samen optreedt als Achterhoekse Wijnbouwers. Het bijzondere van die laatste is dat hij echt rood is, ruikt als serieuze rouge, met zwart fruit, kersen, een vleug specerijen, en dan in de mond het sappige zuur van een witte wijn heeft! Precies wat we nodig hebben. Je betaalt er wel voor, maar ach, wijn uit de Achterhoek moet je toch geproefd hebben?

Verkrijgbaar

Dirck III, 12,49 euro

Vers verschenen: Luilekkerland - 400 jaar koken in Nederland, dat ik samen met dochter Charlotte schreef. We volgden 11 thema's dwars door de historische kookboeken van de Universiteit van Amsterdam, van eind 16e eeuw tot eind 20e. Huiver mee over de ontwikkelingen op groentegebied, bij het bereiden van gevogelte, in de tafelmanieren, bij het gebruik van vet. Grijns net als wij over de fotografie van vroeger of over de soms rammelende receptuur. Luilekkerland is een lekker lezend smulboek waar je wat van opsteekt! Met 62 recepten om ook zelf de historische keuken in te duiken. Klik hier voor meer informatie en om het te bestellen, natuurlijk met onze beider handtekeningen erin!    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.