Wijn

Riant rood uit Portugal: Albergue do Bonjardim

Groenteabonnementen kennen we. Hele maaltijdingrediëntabonnementen zijn er ook al. En nu is er een biowijnabonnement: elke maand een doos met gevarieerde biologische wijn. Het is een initiatief van Eveline Scheren, die de flessen voor haar pakketten deels bijeengaart van kwaliteitimporteurs als Vinoblesse. Ze stuurde met zo’n doos en warempel, die zat vol met vloeibaar lekkers. Zo’n abonnement is dus een uitstekende oplossing voor wijnlebberaars die regelmatig iets anders willen proberen, hun vineuze horizonten willen verleggen, zonder daar veel moeite voor te doen. En alles nog biologisch ook. Dat biowijn in tien jaar tijd van groezelig en vies naar blikkerend briljant is verschoven (geldt niet voor alles, helaas!) heb ik al eens verteld.

Maar wat als je nu geen zin hebt in zo’n abonnement? Als je nog trauma’s hebt van de bonnetjes in je tv-blad die wurgcontracten bleken waarmee boekenclubs je jarenlang ongewenste prachtwerken in de maag splitsten? Gelukkig zijn de wijnen bij de Biowijnclub ook los te bestellen. Neem de Albergue do Bonjardim 2008, een rode wijn uit de Beiras, Portugal. Veel kleur, veel geur, massa’s heerlijk novemberend zwart fruit, sap en exact het juiste randje roest om er de ideale comfortwijn voor het jaareinde van te maken. Stoer eten past erbij, maar elegant net zo goed, biefstuk, kapucijners, hazenpeper of boerenkool. Klotsend lekker.

 

Albergue do Bonjardim 2008, € 8,-, bij www.biowijnclub.nl

 

Nu verkrijgbaar: mijn nieuwe boek, Italië – Mijn verhalen en recepten. ‘Persoonlijk, goed doorwrocht en aantrekkelijk, wat mij betreft kan het zó verfilmd worden: Onno’s jaar in Italië,’ schrijft Janny van der Heijden. Alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier!

18-21 oktober begeleid ik voor het 3e jaar op rij een fantastisch lang wijn- en truffelweekend in De Marken, Italië, op Ca’Palazzo. Ieder jaar is er een nieuw programma! Klik hier voor info.

Ambitieuze schrijvers en bloggers komen 12 november naar mijn workshop inspiratie en research, bij mij thuis in Koog aan de Zaan. Ga met mij aan de slag om je horizon te verbreden! Er is plek voor maar 7 deelnemers, dus klik snel hier voor informatie.

Op 10 maart 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

 

 

Eén reactie op “Riant rood uit Portugal: Albergue do Bonjardim

  1. Geweldig om te lezen.
    Ook wij verbleven in oktober als gast op Alb. do Bonjardim.
    Hebben natuurlijk een Wijnproeverij mogen mee maken en de 8 dagen dat wij op het mooie Landgoed verbleven volop kunnen genieten van de heerlijke biologische wijnen en de enorme gastvrijheid van de fam. lenders
    Een aanrader en ga zo door Wil en Huib.
    Met hr. groet van Jan en Carla v Thienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.