Wijn

Riante Corbières voor de halve prijs: de l’Horte Grenache-Syrah

 

Ik heb er een zwak voor: Château de l’Horte in de Zuid-Franse Corbières. Jean-Pierre Biard en zijn vrouw Johanna van der Spek toveren daar met grenache, syrah, carignan en mourvèdre grootse dingen in flessen, die vervolgens zeer betaalbaar in Nederland op de schappen komen. Hun basiswijnen steken al flink boven talloze andere wijnen uit de Languedoc en Corbières uit, maar wacht tot je hun met een orchideeënetiket gesierde Réserve Speciale proeft. En nu is er iets bijzonders. Plus Supermarkten doet een wijnweek, met wijnen die voor de helft van de prijs worden verkocht. Heel bijzondere zitten ertussen, waaronder de Château de l’Horte Grenache Syrah 2009, een apart gehouden Grande Réserve, die een apart traject heeft gevolgd en nu pas beschikbaar komt, na vier jaar rijping. Dat is aangenaam merkbaar. Rond, fluwelig, diep van fruit en specerijen. Trekt een spoor van welbevinden door de keel, dampt weldadig de hersenen in en gloeit na als een openhaardblok na het kerstdiner. Normaal 15 euro, nu de helft, mits aangeschaft in de stoere kist van zes. Eén probleempje: de wijnweek is al aan de gang sinds maandag en morgen ruimen ze de kortingsbordjes weer weg, bij Plus. Hollen.

 

Château de l’Horte Grenache Syrah 2009, € 44,97 per kist van 6

Plus Supermarkt

 

Op 17 maart 2025 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe op maandagavond 28 oktober mee met de workshop Kookboek Maken! Klik hier voor informatie.

 

 

8 reacties op “Riante Corbières voor de halve prijs: de l’Horte Grenache-Syrah

 1. Beste Onno,

  je bent verkeerd geinformeerd!
  De wijnweek start morgen,zondag 3 november pas dus je hebt nog een hele week!

 2. Noch op http://www.plus.nl, noch op http://www.wijnenvanplus.nl kan ik de wijn vinden. Ook wordt er, voor zover ik kan zien, op de site nergens gerept over een wijnweek.

  Beetje geGoogled, want bij kortingen op goede wijnen is het mijns inziens oppassen geblazen.

  Hubrecht Duijker schrijft juli 2012: "Château de l ‘Horte Réserve Spéciale 2009 die net als de Portanelle uit vier Mediterrane variëteiten werd samengesteld en bovendien een fustlagering van bijna twee jaar onderging. Vandaar dat de gave, vlezige, stoere smaak niet alleen elementen heeft van rijpe bessen en zwarte vruchten en laurier, maar ook van kruidig hout. Bij Plus kost deze Corbières €7,70"
  (http://hubrechtduijker.com/2012/07/maandmagazine-juli-2012)

  Dat lijkt toch meer op twee dubbeltjes korting per fles bij aanschaf van een stoere kist van zes…

 3. Beste Onno,
  Het artikel gisteren gelezen in het Volkskrant Magazine. Hollen dus! Op naar de Plus. Kerkrade, Simpelveld en Malden. Niet te krijgen, niet in het schap, niet in de aanbieding, niet in het assortiment! Wel andere Chateau de l' horte wijnen. Maar daar heb ik niet voor gehold!!!
  Als je nog een tip hebt waar deze lekkernij als aanbieding te krijgen is, hou ik me aanbevolen.

 4. Deze wijn gekocht in Klarenbeek bij de plus, bij thuiskomst in Rotterdam zat er wijn in van 2011 in plaats van 2009.

  1. Daar kan ik niks aan doen; mijn artikel is van november. 2010 hebben ze wellicht overgeslagen omdat het op veel plaatsen een matig jaar was, en dan komt de volgende: 2011. Die heb ik nog niet geproefd.

 5. Beste onno, n.a.v. het boven staande artikel snel naar de plus gegaan voor deze aanbieding .Helaas was deze wijn niet in de aanbieding.Ook was deze niet in het assortiment.Heb toen als troost de Grand Reserve gekocht , die jij in her voorjaar besproken had maar ook toen niet in de winkel lag.Deze gaan wij dit weekend proberen.Niets dan lof voor de heerlijke wijnen van dit chateau.
  mvg peter

  J

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.