Wijn

Riebeek Cellars Collection

riebeek-sauvignon-blanc

“Zet nou eens wat vaker voordelige wijnen in de krant! Van hooguit vijf euro!” Dat wordt me regelmatig gevraagd. En geloof me, ik wil graag, maar er moet aanleiding toe zijn. Te vaak zijn goedkope wijnen nietszeggend, flauw, hooguit netjes. Ik was dan ook blij verrast toen de Sauvignon Blanc 2016 van Riebeek Cellars aanbelde bij de aroma-receptie. Lekker groen van geur, klassiek met kruisbessen, sappig van smaak. Maar de Chardonnay was ook al zo prettig, mits niet koelkastkoud geschonken, zwoel en ananassig. Viognier dan, ja hoor, helemaal voor elkaar, met de kenmerkende abrikoosjes, zij het bescheiden. De ware test kwam met de rode wijnen. Lang kon je Zuid-Afrikaans rood herkennen aan een toon van verbrand rubber – voor sommigen aangenaam, voor mij abject. Maar hij is aan het verdwijnen en warempel, de Pinotage rook en smaakte naar fruit. Toen ook de Shiraz nog lekker gloeide van zwarte peper was ik om. We mogen weer eens voor een dubbeltje op de eerste rang! Rest de verwarring welke supermarkt wat verkoopt, Coop dit, Vomar dat. Dat wordt schipperen, lezers. Informeer u en shop met wijsheid!

 

Riebeek Cellars

 

Bij Coöp: Sauvignon Blanc 2016, Viognier 2016, Pinotage 2016, alle € 4,99

Bij Vomar: Chardonnay 2016, Pinotage 2016, Shiraz 2015, alle € 4,49

 

Prijs/kwaliteit 9-

Nu verkrijgbaar: mijn nieuwe boek, Italië – Mijn verhalen en recepten. ‘Persoonlijk, goed doorwrocht en aantrekkelijk, wat mij betreft kan het zó verfilmd worden: Onno’s jaar in Italië,’ schrijft Janny van der Heijden. Alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier!

18-21 oktober begeleid ik voor het 3e jaar op rij een fantastisch lang wijn- en truffelweekend in De Marken, Italië, op Ca’Palazzo. Ieder jaar is er een nieuw programma! Klik hier voor info.

Mijn workshop inspiratie en research, 12 november bij mij thuis in Koog aan de Zaan, was rap volgeboekt. Snel een nieuwe datum gezocht: zondag 9 februari 2020. Ga met mij aan de slag om je horizon te verbreden! Er is plek voor maar 7 deelnemers, dus klik snel hier voor informatie.

Op 10 maart 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.