Wijn

Riesling Trocken 2007, Freiherr Langwerth von Simmern

Wat rinkelt dat mooi hè? ‘Riesling Trocken 2007, Freiherr Langwerth von Simmern…’ Nee, niet militaristisch uitspreken, maar Schubertiaans, dan klinkt het het best. Lezers, ik ga vanaf nu proberen vooroordelen tegen Duitse wijn uit de wereld te helpen. Vergeet de suffe halfzoete wijntjes, Duitsland maakt topwijnen van het allerhoogste niveau. Die zijn vaak niet goedkoop, maar dit is een uitzondering.

Smaak

Riesling is zo hartverscheurend lekker, zo nobel, zo aristocratisch van geur. Deze wijn heeft dat ondanks zijn bescheiden statuur en prijs allemaal aan boord. Limoen, bloemetjes, alles zit erin, en dan volgt nog een spattend sappige smaak. Laat die Freiherr maar schuiven in de Rheingau. De import is in handen van een appassionato die een hotel drijft. Hij heeft nog heel veel meer heerlijks op zijn lijst.

Verkrijgbaar

Vineria Vitus Allemania, www.degouden-leeuw.nl, 5,95 euro.

Nu verkrijgbaar: mijn nieuwe boek, Italië – Mijn verhalen en recepten. ‘Persoonlijk, goed doorwrocht en aantrekkelijk, wat mij betreft kan het zó verfilmd worden: Onno’s jaar in Italië,’ schrijft Janny van der Heijden. Alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier!

18-21 oktober begeleid ik voor het 3e jaar op rij een fantastisch lang wijn- en truffelweekend in De Marken, Italië, op Ca’Palazzo. Ieder jaar is er een nieuw programma! Klik hier voor info.

Ambitieuze schrijvers en bloggers komen 12 november naar mijn workshop inspiratie en research, bij mij thuis in Koog aan de Zaan. Ga met mij aan de slag om je horizon te verbreden! Er is plek voor maar 7 deelnemers, dus klik snel hier voor informatie.

Op 10 maart 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.