Wijn

Riesling Trocken 2007, Freiherr Langwerth von Simmern

Wat rinkelt dat mooi hè? ‘Riesling Trocken 2007, Freiherr Langwerth von Simmern…’ Nee, niet militaristisch uitspreken, maar Schubertiaans, dan klinkt het het best. Lezers, ik ga vanaf nu proberen vooroordelen tegen Duitse wijn uit de wereld te helpen. Vergeet de suffe halfzoete wijntjes, Duitsland maakt topwijnen van het allerhoogste niveau. Die zijn vaak niet goedkoop, maar dit is een uitzondering.

Smaak

Riesling is zo hartverscheurend lekker, zo nobel, zo aristocratisch van geur. Deze wijn heeft dat ondanks zijn bescheiden statuur en prijs allemaal aan boord. Limoen, bloemetjes, alles zit erin, en dan volgt nog een spattend sappige smaak. Laat die Freiherr maar schuiven in de Rheingau. De import is in handen van een appassionato die een hotel drijft. Hij heeft nog heel veel meer heerlijks op zijn lijst.

Verkrijgbaar

Vineria Vitus Allemania, www.degouden-leeuw.nl, 5,95 euro.

De dagen lengen, maar de herfst die we winter noemen woedt door. Wat te doen? Mijn boeken lezen natuurlijk! Italië, mijn verhalen en recepten, De grote Kleyn en Luilekkerland, 400 jaar koken in Nederland, alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier.

Op 10 maart 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

Zomerweek Italië 17-24 juni: Een droomoord in Le Marche, pittige schrijflessen, bezoeken aan wijnmakers en producenten van de heerlijkste specialiteiten, de zomerweek Italië wordt net zo’n feest als die in Frankrijk afgelopen jaar! Informatie.

Leren over culinaire geschiedenis? Culinair historica en dochter Charlotte en ik geven een 6-delige serie lezingen bij de Illustere School van de Universiteit van Amsterdam. Open voor iedereen! Klik hier voor info. 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.