Smaakvertellingen

Sabor – een blinkend nieuw foodmagazine

Ik had er een hard hoofd in, maar Fermin Albert heeft doorgezet: het eerste nummer van Sabor, het nieuwe foodmagazine, is verschenen. Begin juli al, trouwens, maar ik was ernstig het land uit, vandaar dat ik er nu pas over bericht. Sabor is een blinkende – want glossy – mix van doorwrochte artikelen en stevig beeld. Alberts eigen portret bij het hoofdredactionele woordje vooraf zag ik eventjes aan voor  advertentiebeeld, of iets modeachtigs: hij zit er in zijn snelle pak en zijn good looks net zo glossy bij als een fotomodel. Misschien is/was hij dat ook? En misschien verklaart dat ook de wel erg gelikte foto’s van een Siciliaanse maaltijd. De jongen met pet mocht ook op de cover van het blad, maar zo heb ik een Siciliaanse boer nog nooit gezien. Nou ja. Ondertussen staat het kloeke blad vol met even kloeke artikelen, on-Nederlands stevig in lengte en diepgang, over geiten, over foie gras, over kunstvoorwerpen die met eten te maken hebben. En met interviews en artikelen over en van buitenlandse schrijvers. Een fantastisch initiatief. Nu nog hopen dat het allemaal gaat lukken, want zo’n project kost klauwenvol met geld, en de advertentiemarkt wordt door de grote supermarkten deskundig afgeroomd.

Half juni verschijnt mijn gloednieuwe boek Mijn Frankrijk – verhalen en recepten. Wil je het ontvangen met handtekening, dan kun je het hier vast bestellen. Net zoals De grote Kleyn, Luilekkerland en Mijn Italië – verhalen en recepten, plus Charlottes vers verschenen boek Trek, eten onderweg – toen en nu!

Op 27 september 2021 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe mee met de workshops Kookboek Maken (30 mei 2021) of Inspiratie en Research (datum te bepalen zodra corona het toestaat). Klik hier voor informatie. 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.