Smaakvertellingen

Sabor – een blinkend nieuw foodmagazine

Ik had er een hard hoofd in, maar Fermin Albert heeft doorgezet: het eerste nummer van Sabor, het nieuwe foodmagazine, is verschenen. Begin juli al, trouwens, maar ik was ernstig het land uit, vandaar dat ik er nu pas over bericht. Sabor is een blinkende – want glossy – mix van doorwrochte artikelen en stevig beeld. Alberts eigen portret bij het hoofdredactionele woordje vooraf zag ik eventjes aan voor  advertentiebeeld, of iets modeachtigs: hij zit er in zijn snelle pak en zijn good looks net zo glossy bij als een fotomodel. Misschien is/was hij dat ook? En misschien verklaart dat ook de wel erg gelikte foto’s van een Siciliaanse maaltijd. De jongen met pet mocht ook op de cover van het blad, maar zo heb ik een Siciliaanse boer nog nooit gezien. Nou ja. Ondertussen staat het kloeke blad vol met even kloeke artikelen, on-Nederlands stevig in lengte en diepgang, over geiten, over foie gras, over kunstvoorwerpen die met eten te maken hebben. En met interviews en artikelen over en van buitenlandse schrijvers. Een fantastisch initiatief. Nu nog hopen dat het allemaal gaat lukken, want zo’n project kost klauwenvol met geld, en de advertentiemarkt wordt door de grote supermarkten deskundig afgeroomd.

Nu verkrijgbaar: mijn nieuwe boek, Italië – Mijn verhalen en recepten. ‘Persoonlijk, goed doorwrocht en aantrekkelijk, wat mij betreft kan het zó verfilmd worden: Onno’s jaar in Italië,’ schrijft Janny van der Heijden. Klik hier voor info en bestellen. Met handtekening en opdracht uiteraard!

Op 7 oktober start in Utrecht een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

18-21 oktober begeleid ik voor het 3e jaar op rij een fantastisch lang wijn- en truffelweekend in De Marken, Italië, op Ca’Palazzo. Ieder jaar is er een nieuw programma! Klik hier voor info.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.