Wijn

Saint Chinian La Balade 2015, domaines Robert Vic

labalade-st-chinian

‘De wijngaard strekt zich uit op beide oevers van de Orb, met de rug tegen de massiefjes van de Caroux en de Espinouse, in een warm en droog klimaat…’ Het lezen van dergelijke woorden alleen al is balsem voor mijn ziel. Het najaar najaart hevig deze dagen, met het volslagen tegendeel van warm en droog, en ik ben geen herfstig type. Vluchten in de drank is ook weer zoiets, dat mag ik niet propageren, het is een heilloze weg. Maar wel een aangename, op de korte termijn. Snuffelen we daarom aan de La Balade van het Domaine Robert Vic. Een Saint-Chinian, daar uit dat hoekje van het Zuid-Franse departement Hérault in de regio die we tot voorkort Languedoc moesten noemen maar die nu tot Occitanie bestempeld is. Iets meer dan de helft syrah, de rest grenache, samen gerijpt in die droogte en warmte tot kruidig, fruitig rood van een troostende concentratie en kracht. Ruikt naar sap, als ik het zo mag uitdrukken. De makers adviseren er lamsvlees bij. Uitstekend. Maar boerenkool met worst of de kerstkalkoen passen ook. Wijn om op te leunen.

 

Saint Chinian La Balade 2015, Domaine Robert Vic

Gastrovino.nl, € 8,95, tijdelijk € 7,95

 

Prijs/kwaliteit 8+

De ideale cadeaus voor de feestdagen (of gewoon om de grauwe dagen door te komen): mijn boeken! Italië, mijn verhalen en recepten, De grote Kleyn en andere boeken, alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier.

Mijn workshop inspiratie en research, 12 november bij mij thuis in Koog aan de Zaan, was rap volgeboekt. Snel een nieuwe datum gezocht: zondag 26 januari 2020. Ga met mij aan de slag om je horizon te verbreden! Er is plek voor maar 7 deelnemers, dus klik snel hier voor informatie.

Op 10 maart 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.