Wijn

Saint Chinian La Balade 2015, domaines Robert Vic

labalade-st-chinian

‘De wijngaard strekt zich uit op beide oevers van de Orb, met de rug tegen de massiefjes van de Caroux en de Espinouse, in een warm en droog klimaat…’ Het lezen van dergelijke woorden alleen al is balsem voor mijn ziel. Het najaar najaart hevig deze dagen, met het volslagen tegendeel van warm en droog, en ik ben geen herfstig type. Vluchten in de drank is ook weer zoiets, dat mag ik niet propageren, het is een heilloze weg. Maar wel een aangename, op de korte termijn. Snuffelen we daarom aan de La Balade van het Domaine Robert Vic. Een Saint-Chinian, daar uit dat hoekje van het Zuid-Franse departement Hérault in de regio die we tot voorkort Languedoc moesten noemen maar die nu tot Occitanie bestempeld is. Iets meer dan de helft syrah, de rest grenache, samen gerijpt in die droogte en warmte tot kruidig, fruitig rood van een troostende concentratie en kracht. Ruikt naar sap, als ik het zo mag uitdrukken. De makers adviseren er lamsvlees bij. Uitstekend. Maar boerenkool met worst of de kerstkalkoen passen ook. Wijn om op te leunen.

 

Saint Chinian La Balade 2015, Domaine Robert Vic

Gastrovino.nl, € 8,95, tijdelijk € 7,95

 

Prijs/kwaliteit 8+

Nu verkrijgbaar: mijn nieuwe boek, Italië – Mijn verhalen en recepten. ‘Persoonlijk, goed doorwrocht en aantrekkelijk, wat mij betreft kan het zó verfilmd worden: Onno’s jaar in Italië,’ schrijft Janny van der Heijden. Klik hier voor info en bestellen. Met handtekening en opdracht uiteraard!

NIEUW! Deze zomer (zondag 28 juli – vrijdag 2 augustus) geef ik een vrolijke, korte cursus eetschrijven in de Ardèche. Klik hier voor informatie.

Op 7 oktober start in Utrecht een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

18-21 oktober begeleid ik voor het 3e jaar op rij een fantastisch lang wijn- en truffelweekend in De Marken, Italië, op Ca’Palazzo. Ieder jaar is er een nieuw programma! Klik hier voor info.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.