Wijn

Shingleback Cellar Door Shiraz 2006

Sommige wijnen laten zich er niet onder krijgen door een beetje pittigheid. Zo eentje is de Cellar Door Shiraz 2006 van Shingleback, die ik koos als begeleider van de haas uit mijn Volkskrant Weekendmenu van vandaag. De eigenaars van het wijnbedrijf in de McLaren Vale in South Australia hebben de naam van een malle, worstvormige hagedis uit hun achtertuin, volgens henzelf ‘most loveable’, tot bedrijfsnaam gekozen.

Smaak

Vol, rijk, breed, met bakken weelderig bessenfruit en vleugjes donkerbruine aroma’s, allemaal in een verguld vanillelijstje afkomstig van rijping in Amerikaanse en Franse eiken vaten. Franse wijnen van de sirahdruif als Hermitage kunnen soms streng zijn, maar Australiërs hebben behalve de naam ook de smaak aangepast. Deze shiraz is een riant hoogpolig tapijt waar je helemaal in wegzinkt. Laat je niet afleiden door de schroefdop (een betrouwbaarder afsluiting dan kurk, trouwens); dit is een kanjer.

Verkrijgbaar

Gall & Gall, 9,99 euro.

De cursus culinair schrijven en wijnschrijven van dit voorjaar is volgeboekt, maar op 7 oktober start een nieuwe! Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

Hét cadeau voor 2019: Luilekkerland – 400 jaar koken in Nederland bestellen? Klik hier voor meer informatie en om het te bestellen, natuurlijk met onze beider handtekeningen erin! En als je Luilekkerland aanschaft, wil je ook De grote Kleyn – culinair compendium erbij. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.