Wijn

Shingleback Cellar Door Shiraz 2006

Sommige wijnen laten zich er niet onder krijgen door een beetje pittigheid. Zo eentje is de Cellar Door Shiraz 2006 van Shingleback, die ik koos als begeleider van de haas uit mijn Volkskrant Weekendmenu van vandaag. De eigenaars van het wijnbedrijf in de McLaren Vale in South Australia hebben de naam van een malle, worstvormige hagedis uit hun achtertuin, volgens henzelf ‘most loveable’, tot bedrijfsnaam gekozen.

Smaak

Vol, rijk, breed, met bakken weelderig bessenfruit en vleugjes donkerbruine aroma’s, allemaal in een verguld vanillelijstje afkomstig van rijping in Amerikaanse en Franse eiken vaten. Franse wijnen van de sirahdruif als Hermitage kunnen soms streng zijn, maar Australiërs hebben behalve de naam ook de smaak aangepast. Deze shiraz is een riant hoogpolig tapijt waar je helemaal in wegzinkt. Laat je niet afleiden door de schroefdop (een betrouwbaarder afsluiting dan kurk, trouwens); dit is een kanjer.

Verkrijgbaar

Gall & Gall, 9,99 euro.

NIEUW! Deze zomer (zondag 28 juli – vrijdag 2 augustus) geef ik een vrolijke, korte cursus eetschrijven in de Ardèche. Klik hier voor informatie.

 

Op 7 oktober start in Utrecht een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

7 mei verschijnt het: mijn nieuwe boek Italië – mijn verhalen en recepten. Bestellen kan nu al, dan gaat het gesigneerd op de post zodra het bij mij binnenkomt. ‘Persoonlijk, goed doorwrocht en aantrekkelijk, wat mij betreft kan het zó verfilmd worden: Onno’s jaar in Italië,’ schrijft Janny van der Heijden. Ik bedoel maar. Klik hier voor info en bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.