Smaakvertellingen

Spannende gastcolleges bij Academie Culinair/wijnschrijven

Dit najaar start de Academie Culinair en Wijnschrijven met gastcolleges over speciale onderwerpen, voor leerlingen en belangstellenden – wie weet leerlingen in spe. Data hebben we nog niet, maar al toegezegd hebben:

Mac van Dinther, over het recenseren van restaurants.

Harold Hamersma, over wijn beschrijven

Clara ten Houte de Lange, over het schrijven van recepten, proefkoken en het koken voor fotografie

Karin Luiten, over bloggen

Een lijst om je vingers bij af te likken, lijkt me zo. De plaats wordt Utrecht of Amsterdam, en uiteraard krijgen leerlingen korting op de prijs. Wil je op de hoogte blijven, meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Vers verschenen: Luilekkerland - 400 jaar koken in Nederland, dat ik samen met dochter Charlotte schreef. We volgden 11 thema's dwars door de historische kookboeken van de Universiteit van Amsterdam, van eind 16e eeuw tot eind 20e. Huiver mee over de ontwikkelingen op groentegebied, bij het bereiden van gevogelte, in de tafelmanieren, bij het gebruik van vet. Grijns net als wij over de fotografie van vroeger of over de soms rammelende receptuur. Luilekkerland is een lekker lezend smulboek waar je wat van opsteekt! Met 62 recepten om ook zelf de historische keuken in te duiken. Klik hier voor meer informatie en om het te bestellen, natuurlijk met onze beider handtekeningen erin!    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.