Wijn

Swartland Winery Merlot 2009

Vaak vind ik merlots uit overzeese landen een tikkeltje te ‘bruin’ smaken, te ingepakt, te weinig fris. Net zo’n probleem heb ik met veel Zuid-Afrikaanse wijnen; die vind ik naar autobanden en rook ruiken. Opgeteld zou een merlot uit Zuid-Afrika voor mij een vineuze nachtmerrie moeten zijn. En toen kwam deze van Swartland Winery aanhuppelen. Fris rood fruit, lekker veel sap, bessen, maar wel met genoeg volheid.

Smaak

Een niet te zware, ‘schone’ merlot is precies wat nodig is bij de lamsspiesjes uit het Volkskrant Weekendmenu. Het roosteren, het spek, de groenten met hun toets van ansjovis, de citroenrasp, het zorgt allemaal voor een oprechte, klip-en-klare smaak die je moet beantwoorden met een klip-en-klare wijn. Deze. Let wel op dat je hem (net als andere rode wijnen) niet te warm serveert. Zet hem desnoods een half uurtje in de koelkast.

Verkrijgbaar

Albert Heijn, 4,49 euro

De cursus culinair schrijven en wijnschrijven van dit voorjaar is volgeboekt, maar op 7 oktober start een nieuwe! Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

Hét cadeau voor 2019: Luilekkerland – 400 jaar koken in Nederland bestellen? Klik hier voor meer informatie en om het te bestellen, natuurlijk met onze beider handtekeningen erin! En als je Luilekkerland aanschaft, wil je ook De grote Kleyn – culinair compendium erbij. Tot eind januari kost die in plaats van 45 euro slechts € 25.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.