Wijn

Swartland Winery Merlot 2009

Vaak vind ik merlots uit overzeese landen een tikkeltje te ‘bruin’ smaken, te ingepakt, te weinig fris. Net zo’n probleem heb ik met veel Zuid-Afrikaanse wijnen; die vind ik naar autobanden en rook ruiken. Opgeteld zou een merlot uit Zuid-Afrika voor mij een vineuze nachtmerrie moeten zijn. En toen kwam deze van Swartland Winery aanhuppelen. Fris rood fruit, lekker veel sap, bessen, maar wel met genoeg volheid.

Smaak

Een niet te zware, ‘schone’ merlot is precies wat nodig is bij de lamsspiesjes uit het Volkskrant Weekendmenu. Het roosteren, het spek, de groenten met hun toets van ansjovis, de citroenrasp, het zorgt allemaal voor een oprechte, klip-en-klare smaak die je moet beantwoorden met een klip-en-klare wijn. Deze. Let wel op dat je hem (net als andere rode wijnen) niet te warm serveert. Zet hem desnoods een half uurtje in de koelkast.

Verkrijgbaar

Albert Heijn, 4,49 euro

Op 28 september 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe mee met de workshops Kookboek Maken (1 november) of Inspiratie en Research (22 november). Klik hier voor informatie. 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.