Wijn

Swartland Winery Merlot 2009

Vaak vind ik merlots uit overzeese landen een tikkeltje te ‘bruin’ smaken, te ingepakt, te weinig fris. Net zo’n probleem heb ik met veel Zuid-Afrikaanse wijnen; die vind ik naar autobanden en rook ruiken. Opgeteld zou een merlot uit Zuid-Afrika voor mij een vineuze nachtmerrie moeten zijn. En toen kwam deze van Swartland Winery aanhuppelen. Fris rood fruit, lekker veel sap, bessen, maar wel met genoeg volheid.

Smaak

Een niet te zware, ‘schone’ merlot is precies wat nodig is bij de lamsspiesjes uit het Volkskrant Weekendmenu. Het roosteren, het spek, de groenten met hun toets van ansjovis, de citroenrasp, het zorgt allemaal voor een oprechte, klip-en-klare smaak die je moet beantwoorden met een klip-en-klare wijn. Deze. Let wel op dat je hem (net als andere rode wijnen) niet te warm serveert. Zet hem desnoods een half uurtje in de koelkast.

Verkrijgbaar

Albert Heijn, 4,49 euro

NIEUW! Deze zomer (zondag 28 juli – vrijdag 2 augustus) geef ik een vrolijke, korte cursus eetschrijven in de Ardèche. Klik hier voor informatie.

 

Op 7 oktober start in Utrecht een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

7 mei verschijnt het: mijn nieuwe boek Italië – mijn verhalen en recepten. Bestellen kan nu al, dan gaat het gesigneerd op de post zodra het bij mij binnenkomt. ‘Persoonlijk, goed doorwrocht en aantrekkelijk, wat mij betreft kan het zó verfilmd worden: Onno’s jaar in Italië,’ schrijft Janny van der Heijden. Ik bedoel maar. Klik hier voor info en bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.