Vandaag aandacht voor een heel bijzondere zoete wijn. Eentje die sterk afwijkt van wat we op dat gebied gewend zijn. Hij komt namelijk uit Australië, is van de chardonnaydruif en wordt gemaakt met een bereidingsmethode die tussen de gebruikelijke indobbert. Maar lekker dat hij is!
Dat ‘stump jump’ verwijst naar een ploeg die in Australië werd uitgevonden in de 19e eeuw; ook de wijnmakers kunnen me niet uitleggen wat dat met de wijn te maken heeft. Soit. De Sticky Chardonnay is gemaakt van druiven die na hun rijping werden aangetast door de edelrot, een schimmel die voor extra lekkere smaakjes zorgt. Hij zindert van citrusgeur en is oprecht, oogverblindend zoet. Sticky!
Verkrijgbaar
Wijnspeciaalzaken, circa 7,99 (halve fles).
2 reacties op “The Stump Jump Sticky Chardonnay 2008, d’Arenberg”
Hallo Onno,
Wet je misschien waar deze wijn nog te koop is? Kan hem nergens vinden op het internet. Een bijzondere heerlijke dessertwijn.
Groeten, Jaap
Helaas, geen idee.