Wijn

The Stump Jump Sticky Chardonnay 2008, d’Arenberg

Vandaag aandacht voor een heel bijzondere zoete wijn. Eentje die sterk afwijkt van wat we op dat gebied gewend zijn. Hij komt namelijk uit Australië, is van de chardonnaydruif en wordt gemaakt met een bereidingsmethode die tussen de gebruikelijke indobbert. Maar lekker dat hij is!

Dat ‘stump jump’ verwijst naar een ploeg die in Australië werd uitgevonden in de 19e eeuw; ook de wijnmakers kunnen me niet uitleggen wat dat met de wijn te maken heeft. Soit. De Sticky Chardonnay is gemaakt van druiven die na hun rijping werden aangetast door de edelrot, een schimmel die voor extra lekkere smaakjes zorgt. Hij zindert van citrusgeur en is oprecht, oogverblindend zoet. Sticky!

Verkrijgbaar

Wijnspeciaalzaken, circa 7,99 (halve fles).

NIEUW! Deze zomer (zondag 28 juli – vrijdag 2 augustus) geef ik een vrolijke, korte cursus eetschrijven in de Ardèche. Klik hier voor informatie.

 

Op 7 oktober start in Utrecht een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

7 mei verschijnt het: mijn nieuwe boek Italië – mijn verhalen en recepten. Bestellen kan nu al, dan gaat het gesigneerd op de post zodra het bij mij binnenkomt. ‘Persoonlijk, goed doorwrocht en aantrekkelijk, wat mij betreft kan het zó verfilmd worden: Onno’s jaar in Italië,’ schrijft Janny van der Heijden. Ik bedoel maar. Klik hier voor info en bestellen.

2 reacties op “The Stump Jump Sticky Chardonnay 2008, d’Arenberg

  1. Hallo Onno,
    Wet je misschien waar deze wijn nog te koop is? Kan hem nergens vinden op het internet. Een bijzondere heerlijke dessertwijn.
    Groeten, Jaap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.