HoofdgerechtenVolkskeuken recepten

Toscaanse bonensoep als nieuwjaarswens

 

Kortom, iedereen onze allerbeste wensen. Voor degenen die spoorslags de keuken in willen om bovenstaand maaltijdsoepje persoonlijk te kunnen proeven, hier het recept:

 

 

Toscaanse bonensoep voor 4 personen:

1 grote ui, gesneden

2 stengels bleekselderij, in plakjes

1 winterworteltje, in stukjes

scheut olie

1 tak rozemarijn

1 takje salie

1 bouillonblokje (liefst paddestoel)

halfliterblik borlotti- of witte bonen

halfliterblik zwarte bonen

goede olijfolie

 

Fruit de ui, bleekselderij en wortel in een scheut olie tot de ui zacht is. Voeg 1/2 liter water, de rozemarijn, de salie en het bouillonblokje toe. Kook een kwartier en doe er dan de bonen bij. Kook nog 10 minuten. Rooster sneden brood bruin en wrijf ze daarna in met een doorgesneden teen knoflook. Verdeel ze over diepe borden, schenk er de soep op en giet in elk een gulle straal goede olijfolie.

 

 

Nu verkrijgbaar: mijn nieuwe boek, Italië – Mijn verhalen en recepten. ‘Persoonlijk, goed doorwrocht en aantrekkelijk, wat mij betreft kan het zó verfilmd worden: Onno’s jaar in Italië,’ schrijft Janny van der Heijden. Klik hier voor info en bestellen. Met handtekening en opdracht uiteraard!

Op 7 oktober start in Utrecht een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

18-21 oktober begeleid ik voor het 3e jaar op rij een fantastisch lang wijn- en truffelweekend in De Marken, Italië, op Ca’Palazzo. Ieder jaar is er een nieuw programma! Klik hier voor info.

 

 

2 reacties op “Toscaanse bonensoep als nieuwjaarswens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.