HoofdgerechtenVolkskeuken recepten

Toscaanse bonensoep als nieuwjaarswens

 

Kortom, iedereen onze allerbeste wensen. Voor degenen die spoorslags de keuken in willen om bovenstaand maaltijdsoepje persoonlijk te kunnen proeven, hier het recept:

 

 

Toscaanse bonensoep voor 4 personen:

1 grote ui, gesneden

2 stengels bleekselderij, in plakjes

1 winterworteltje, in stukjes

scheut olie

1 tak rozemarijn

1 takje salie

1 bouillonblokje (liefst paddestoel)

halfliterblik borlotti- of witte bonen

halfliterblik zwarte bonen

goede olijfolie

 

Fruit de ui, bleekselderij en wortel in een scheut olie tot de ui zacht is. Voeg 1/2 liter water, de rozemarijn, de salie en het bouillonblokje toe. Kook een kwartier en doe er dan de bonen bij. Kook nog 10 minuten. Rooster sneden brood bruin en wrijf ze daarna in met een doorgesneden teen knoflook. Verdeel ze over diepe borden, schenk er de soep op en giet in elk een gulle straal goede olijfolie.

 

 

Corona waart door het land; wat te doen? Mijn boeken lezen natuurlijk! Italië, mijn verhalen en recepten, De grote Kleyn en Luilekkerland, 400 jaar koken in Nederland, alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier.

Op 28 september 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe mee met de workshops Kookboek Maken (1 november) of Inspiratie en Research (22 november). Klik hier voor informatie. 

 

 

2 reacties op “Toscaanse bonensoep als nieuwjaarswens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.