Wijn

Trapiche Cabernet Sauvignon 2007, Mendoza

Bij de tajine van het Volkskrant Weekendmenu een stevige rode wijn uit Argentinië.

Waarom

Een gerecht als de tajine van vandaag zou je als laat-middeleeuws kunnen beschouwen. Toen werd er ook bij ons gul met specerijen, zuur en zoet gewerkt in verder hartige gerechten. En over zoiets als een ‘wijn-spijscombinatie’ maakte niemand zich druk. Dat doen Marokkanen vandaag de dag ook niet; ze mogen niet van hun geloof. Nou, wij wel.

Smaak

Wat we nodig hebben is volheid, sap en kracht; om al te subtiele schakeringen maken we ons dit keer niet druk. En zo kom ik uit bij de Cabernet Sauvignon van het Argentijnse bedrijf Trapiche. De wijngaarden liggen in Mendoza, of grote hoogte, waar koelte voor de gewenste frisheid in de wijn zorgt. De zwarte bessen en vanille waar de wijn naar geurt doen het uitstekend bij de tajine.

Verkrijgbaarheid

Trapiche Cabernet Sauvignon 2007, Mendoza, Argentinië

C1000, 4,99

De ideale cadeaus om de grauwe dagen door te komen: mijn boeken! Italië, mijn verhalen en recepten, De grote Kleyn en Luilekkerland, 400 jaar koken in Nederland, alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier.

Bij mijn workshop inspiratie en research, zondag 26 januari 2020, zijn nog 2 van de 7 plekjes beschikbaar. Ga met mij aan de slag om je horizon te verbreden! Klik snel hier voor informatie.

Op 10 maart 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

Zomerweek Italië 17-24 juni: Een droomoord in Le Marche, pittige schrijflessen, bezoeken aan wijnmakers en producenten van de heerlijkste specialiteiten, de zomerweek Italië wordt net zo’n feest als die in Frankrijk afgelopen jaar! Informatie.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.