Wijn

Trimbach, Pinot Blanc 2015

De Elzas is een streek als een kinderboekillustratie, met huisjes van koek en schommelende groene heuvels, waarop men klaterende wijnen maakt, vooral wit. Helaas heeft men een neiging daarin wat zoet te laten zitten, soms terecht, soms uit sleetse gewoonte. Maar ze verkopen goed. In Frankrijk is er geen enkel ander gebied men mollige wijnen maakt, dus ze voldoen aan een behoefte. Een verrukkelijk droge uitzondering echter is het huis Trimbach in Ribeauvillé. Daar produceren ze naar eigen zeggen ‘harmonieuze wijnen die geconcentreerd zijn – niet zwaar; fruitig – niet zoet; stevig – niet vet; eerder beleefd dan weelderig. Trimbach wijnen zijn gereserveerd, gestaald, elegant, aristocratisch zelfs; nooit voor de hand liggend of spetterend.’

Ik bedoel maar. Lang waren de flessen alleen in de chiquere wijnhandels verkrijgbaar, maar Gall & Gall heeft er ook een paar. Ik was zeer blij met de Pinot Blanc 2015, een bloemige wijn met een diepe, zoemende toon, en suggestie van peer, gedistingeerd en verfijnd. De Riesling Réserve 2014 smaakt klassiek, met een heerlijke hint van benzine, harsig fruit en wat citroen. Wijnen om je in te verliezen.

 

Pinot Blanc Trimbach 2015, Alsace, € 11,99

Riesling Réserve Trimbach 2014, Alsace, € 18,29

Gall & Gall

 

Prijs/kwaliteit 8,5

Op 18 maart start weer een cursus culinair schrijven en wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

Hét cadeau voor de feestdagen: Luilekkerland - 400 jaar koken in Nederland bestellen? 
Klik hier voor meer informatie en om het te bestellen, natuurlijk met onze beider handtekeningen erin! En als je Luilekkerland aanschaft, wil je ook De grote Kleyn - culinair compendium erbij. Tot het eind van het jaar kost die in plaats van 45 euro slechts € 25.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.