Wijn

Trivento Mixtus Shiraz Malbec 2009

Vandaag een behaaglijke Argentijnse wijn voor weinig centjes. Ik raad hem aan bij mijn hoofdgerecht uit het Volkskrant Weekendmenu, kip met portsaus en notenkruim.

Waarom

Omdat we iets rond nodig hebben, iets behaaglijks, zonder moeilijkdoenerij. Zo smaakt de kip per slot van rekening ook. Hoewel, dat notenkruim geeft wel weer een bittertje en wat krokants. Alles bij elkaar een podium voor veel soorten wijn, maar ik kom op deze Argentijn uit.

Smaak

Fruit, sap, en een kantje vanille dat rijping in eikenhouten vaten suggereert. Maar dat kan niet voor die prijs: dit is hoogstwaarschijnlijk een voorbeeld van het gebruik van ‘oak chips’, snippers eikenhout die aroma afgeven. Niks mis mee in dit soort warmbloedige januariwijn.

Verkrijgbaar bij Albert Heijn, 3,99 euro.

Op 18 maart start weer een cursus culinair schrijven en wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

Hét cadeau voor de feestdagen: Luilekkerland - 400 jaar koken in Nederland bestellen? 
Klik hier voor meer informatie en om het te bestellen, natuurlijk met onze beider handtekeningen erin! En als je Luilekkerland aanschaft, wil je ook De grote Kleyn - culinair compendium erbij. Tot het eind van het jaar kost die in plaats van 45 euro slechts € 25.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.