Wijn

Trivento Mixtus Shiraz Malbec 2009

Vandaag een behaaglijke Argentijnse wijn voor weinig centjes. Ik raad hem aan bij mijn hoofdgerecht uit het Volkskrant Weekendmenu, kip met portsaus en notenkruim.

Waarom

Omdat we iets rond nodig hebben, iets behaaglijks, zonder moeilijkdoenerij. Zo smaakt de kip per slot van rekening ook. Hoewel, dat notenkruim geeft wel weer een bittertje en wat krokants. Alles bij elkaar een podium voor veel soorten wijn, maar ik kom op deze Argentijn uit.

Smaak

Fruit, sap, en een kantje vanille dat rijping in eikenhouten vaten suggereert. Maar dat kan niet voor die prijs: dit is hoogstwaarschijnlijk een voorbeeld van het gebruik van ‘oak chips’, snippers eikenhout die aroma afgeven. Niks mis mee in dit soort warmbloedige januariwijn.

Verkrijgbaar bij Albert Heijn, 3,99 euro.

Nu verkrijgbaar: mijn nieuwe boek, Italië – Mijn verhalen en recepten. ‘Persoonlijk, goed doorwrocht en aantrekkelijk, wat mij betreft kan het zó verfilmd worden: Onno’s jaar in Italië,’ schrijft Janny van der Heijden. Alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier!

18-21 oktober begeleid ik voor het 3e jaar op rij een fantastisch lang wijn- en truffelweekend in De Marken, Italië, op Ca’Palazzo. Ieder jaar is er een nieuw programma! Klik hier voor info.

Ambitieuze schrijvers en bloggers komen 12 november naar mijn workshop inspiratie en research, bij mij thuis in Koog aan de Zaan. Ga met mij aan de slag om je horizon te verbreden! Er is plek voor maar 7 deelnemers, dus klik snel hier voor informatie.

Op 10 maart 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.