Wijn

Trivento Mixtus Shiraz Malbec 2009

Vandaag een behaaglijke Argentijnse wijn voor weinig centjes. Ik raad hem aan bij mijn hoofdgerecht uit het Volkskrant Weekendmenu, kip met portsaus en notenkruim.

Waarom

Omdat we iets rond nodig hebben, iets behaaglijks, zonder moeilijkdoenerij. Zo smaakt de kip per slot van rekening ook. Hoewel, dat notenkruim geeft wel weer een bittertje en wat krokants. Alles bij elkaar een podium voor veel soorten wijn, maar ik kom op deze Argentijn uit.

Smaak

Fruit, sap, en een kantje vanille dat rijping in eikenhouten vaten suggereert. Maar dat kan niet voor die prijs: dit is hoogstwaarschijnlijk een voorbeeld van het gebruik van ‘oak chips’, snippers eikenhout die aroma afgeven. Niks mis mee in dit soort warmbloedige januariwijn.

Verkrijgbaar bij Albert Heijn, 3,99 euro.

Vers verschenen: Luilekkerland - 400 jaar koken in Nederland, dat ik samen met dochter Charlotte schreef. We volgden 11 thema's dwars door de historische kookboeken van de Universiteit van Amsterdam, van eind 16e eeuw tot eind 20e. Huiver mee over de ontwikkelingen op groentegebied, bij het bereiden van gevogelte, in de tafelmanieren, bij het gebruik van vet. Grijns net als wij over de fotografie van vroeger of over de soms rammelende receptuur. Luilekkerland is een lekker lezend smulboek waar je wat van opsteekt! Met 62 recepten om ook zelf de historische keuken in te duiken. Klik hier voor meer informatie en om het te bestellen, natuurlijk met onze beider handtekeningen erin!    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.