Smaakvertellingen

Update

Lezers, het is weer tijd voor een bijwerkseltje omtrent de lopende en toekomstige zaken. Allereerst leggen dochter Charlotte en ik deze weken de laatste hand aan het manuscript van wat denkelijk ‘Luilekkerland – koken uit 400 jaar kookboeken‘ gaat heten. Verrukkelijk werk met veel opzoeken en proefkokerij (bovenstaande foto is van ‘amandelboter’, een roomtoetje uit 1821; het recept volgt nog). We volgen 11 thema’s als vogels, ongelijkheid, presentatie, groente en gezondheid door kookboeken van 1593 tot de jaren 80 van de afgelopen eeuw, met recepten in origineel en bewerking, plus smakelijke duiding. Het boek verschijnt in oktober bij Amsterdam University Press.

Aanstaande vrijdag 4 mei zing ik met mijn Nederlands Concertkoor het betoverende requiem van Saint-Saëns, in de Dominicuskerk in Amsterdam. Aanvang 21 uur. Klik hier voor kaarten. Zondag 6 mei jureer ik bij een kookwedstrijd van Romeinse recepten, op het Castellum Hoge Woerd bij Utrecht, in het kader van de Nationale Romeinenweek.

Verder weg: ik ga op 1 september in de grote zaal van Tivoli-Vredenburg in Utrecht een muzikale opvoering van een renaissancemaal presenteren, in het kader van het Festival Oude Muziek. Behalve mijzelf zijn er uitsluitend Fransen bij betrokken, het orkest Doulce Mémoire, dansers en een gespecialiseerde kok die al het eten uit Tours aanvoert. Repas sur la scène!

Mijn college over restaurantgeschiedenis in het Allard Piersonmuseum was uitverkocht; altijd weer fijn. Een verslag van Sandra Pilkes op facebook staat hier. Weet dat ik deze en andere lezingen ook graag elders kom geven; neem contact op als je erover wilt praten: postmaster@onnokleyn.nl. 

Nu verkrijgbaar: mijn nieuwe boek, Italië – Mijn verhalen en recepten. ‘Persoonlijk, goed doorwrocht en aantrekkelijk, wat mij betreft kan het zó verfilmd worden: Onno’s jaar in Italië,’ schrijft Janny van der Heijden. Alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier!

18-21 oktober begeleid ik voor het 3e jaar op rij een fantastisch lang wijn- en truffelweekend in De Marken, Italië, op Ca’Palazzo. Ieder jaar is er een nieuw programma! Klik hier voor info.

Mijn workshop inspiratie en research, 12 november bij mij thuis in Koog aan de Zaan, was rap volgeboekt. Snel een nieuwe datum gezocht: zondag 9 februari 2020. Ga met mij aan de slag om je horizon te verbreden! Er is plek voor maar 7 deelnemers, dus klik snel hier voor informatie.

Op 10 maart 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

 

 

2 reacties op “Update

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.