Wijn

Vacqueyras 2007, Gall & Gall

Hetis weer weekend, tijd voor een Volkskrant Weekendmenu. Bij de varkenslende met sesam koos ik een Vacqueyras uit. Een wijn uit dat dorp waarvan niemand de naam kan spellen of uitspreken…

Geen domaine, geen fantasienaam, geen cuvée, maar “mis en bouteille par ‘EMB’ 84136C – France”, daar moet deze Vacqueyras het mee doen. Dat soort anonimiteiten duidt doorgaans op wijn die maar beter anoniem kan blijven. En ongedronken. Maar kijk eens hier, Gall & Gall heeft een uitzondering die de regel bevestigt. Want deze wijn is fris en stevig tegelijk, precies goed bij de varkenslende.

Smaak

Vacqueyras (met de s uitgesproken) is een kleine cru in de zuidelijke Rhônestreek, een eindje oostelijk van Avignon. Grenachedruiven vormen er de basis van de rode wijnen, samen met een gulle scheut syrah en soms – zoals hier – wat mourvèdre. Samen zorgt dat voor flink wat alcohol, fruit en wat kruidigheid, maar gelukkig bedreigt dat de sappigheid niet.

Verkrijgbaar

Gall & Gall, 7,99 euro

Corona waart door het land; wat te doen? Mijn boeken lezen natuurlijk! Italië, mijn verhalen en recepten, De grote Kleyn en Luilekkerland, 400 jaar koken in Nederland, alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier.

Op 28 september 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe mee met de workshops Kookboek Maken (1 november) of Inspiratie en Research (22 november). Klik hier voor informatie. 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.