Wijn

Verfijnde biodynamische Rieslings van Brüder Dr. Becker

We zitten er middenin: de ‘Riesling Weeks’. Geen weken, geen Wochen, maar weeks, ben ik even blij dat ik Engels had op school. De eerste helft van juni staat de druif centraal bij wijnhandels en restaurants. Terecht. Riesling is verfijnder, intelligenter dan chardonnay of sauvignon blanc. Hij heeft koelte nodig, vandaar dat Duitsland het beste in hem naar boven haalt. Ik ging virtueel op bezoek bij het hyperbiologische bedrijf Brüder Dr. Becker in Rheinhessen. Zelden zo’n stapeling van biodynamiek, veganistische technieken en baarden aan wijnmakers gezien. En de wijn? Groots. De door Biowijn.nl gestuurde 2011 Riesling Dienheim Trocken ademt tegelijk koel en zinnelijk, is krijtdroog en ruist maar door, achter in de keel. Wijn van de Rheintöchter zelf! Dan de 2011 Falkenberg Großes Gewächs, ondanks zijn droogte ronder van smaak door meer alcohol, en een zinderende belofte. Moet eigenlijk nog een jaar of twee jaar wachten voor hij open gaat, en vijf jaar is ook goed, maar kreeg nu al een gouden medaille bij het Bio Millésime wijnconcours. De 2009 Dienheimer Tafelstein Auslese is een gouden godendrank, rijk geschakeerd, zoet en nobel, recht van de tafel van Wotan en Fricka.

Duitse Riesling is in de Europese wijntraditie net zo belangrijk als Bourgogne en Bordeaux. Pure cultuur, dames en heren, een verrukkelijke linkse hobby.

 

2011 Riesling Dienheim Trocken € 10,95

2011 Riesling Falkenberg Erste Lage € 21,95

2009 Tafelstein Riesling Auslese 0,5 l. € 14.95

 

www.biowijn.info

Nu verkrijgbaar: mijn nieuwe boek, Italië – Mijn verhalen en recepten. ‘Persoonlijk, goed doorwrocht en aantrekkelijk, wat mij betreft kan het zó verfilmd worden: Onno’s jaar in Italië,’ schrijft Janny van der Heijden. Alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier!

18-21 oktober begeleid ik voor het 3e jaar op rij een fantastisch lang wijn- en truffelweekend in De Marken, Italië, op Ca’Palazzo. Ieder jaar is er een nieuw programma! Klik hier voor info.

Ambitieuze schrijvers en bloggers komen 12 november naar mijn workshop inspiratie en research, bij mij thuis in Koog aan de Zaan. Ga met mij aan de slag om je horizon te verbreden! Er is plek voor maar 7 deelnemers, dus klik snel hier voor informatie.

Op 10 maart 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.