Wijn

Villa Reale Vino Nobile di Montepulciano 2005

Rennen, allemaal! Of beter, je kofferbak leegmaken en rijden! Dekamarkt heeft blijkbaar én een partij uiterst aangename Vino Nobile kunnen inkopen voor weinig geld, én houdt er de gewoonte op na wijn met een krappe marge te verkopen. Resultaat: fantastische Toscaanse wijn voor vijf euro, waar je normaal het driedubbele betaalt…

Smaak

Rijpe Vino Nobile, gemaakt van de sangiovesedruif die bij Montepulciano opeens prugnolo gentile heet, is altijd een feest. Deze ruikt naar pruimen, specerijen en paddestoelen, en past bij hazen, winters, biefstukken en laaiende vuren. Er zijn maar weinig wijnliefhebbers die Vino Nobile als huiswijn schenken, maar tegen deze prijs kan het.

Verkrijgbaar

Dekamarkt, 5,99 euro (komende week 4,99).

OPMERKING: het blijkt dat de Dekamarkt lang niet in alle vestigingen de wijn op tijd heeft neergezet. Ik voel me daar knap opgelaten over. Mijn vrouw is ook al twee keer voor niks op en neer geweest. Te bestellen is hij wel, zowel in de winkels als op het internet.

Nu verkrijgbaar: mijn nieuwe boek, Italië – Mijn verhalen en recepten. ‘Persoonlijk, goed doorwrocht en aantrekkelijk, wat mij betreft kan het zó verfilmd worden: Onno’s jaar in Italië,’ schrijft Janny van der Heijden. Klik hier voor info en bestellen. Met handtekening en opdracht uiteraard!

NIEUW! Deze zomer (zondag 28 juli – vrijdag 2 augustus) geef ik een vrolijke, korte cursus eetschrijven in de Ardèche. Klik hier voor informatie.

Op 7 oktober start in Utrecht een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

18-21 oktober begeleid ik voor het 3e jaar op rij een fantastisch lang wijn- en truffelweekend in De Marken, Italië, op Ca’Palazzo. Ieder jaar is er een nieuw programma! Klik hier voor info.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.