Wijn

Villa Reale Vino Nobile di Montepulciano 2005

Rennen, allemaal! Of beter, je kofferbak leegmaken en rijden! Dekamarkt heeft blijkbaar én een partij uiterst aangename Vino Nobile kunnen inkopen voor weinig geld, én houdt er de gewoonte op na wijn met een krappe marge te verkopen. Resultaat: fantastische Toscaanse wijn voor vijf euro, waar je normaal het driedubbele betaalt…

Smaak

Rijpe Vino Nobile, gemaakt van de sangiovesedruif die bij Montepulciano opeens prugnolo gentile heet, is altijd een feest. Deze ruikt naar pruimen, specerijen en paddestoelen, en past bij hazen, winters, biefstukken en laaiende vuren. Er zijn maar weinig wijnliefhebbers die Vino Nobile als huiswijn schenken, maar tegen deze prijs kan het.

Verkrijgbaar

Dekamarkt, 5,99 euro (komende week 4,99).

OPMERKING: het blijkt dat de Dekamarkt lang niet in alle vestigingen de wijn op tijd heeft neergezet. Ik voel me daar knap opgelaten over. Mijn vrouw is ook al twee keer voor niks op en neer geweest. Te bestellen is hij wel, zowel in de winkels als op het internet.

Mijn boeken De grote Kleyn, Luilekkerland en Italië – mijn verhalen en recepten zijn ideale cadeaus voor 2021. En bij mij kun je ze gesigneerd krijgen! Klik hier om ze te bestellen.

Op 27 september 2021 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe mee met de workshops Kookboek Maken (30 mei 2021) of Inspiratie en Research (datum te bepalen zodra corona het toestaat). Klik hier voor informatie. 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.