Wijn

Villa Reale Vino Nobile di Montepulciano 2005

Rennen, allemaal! Of beter, je kofferbak leegmaken en rijden! Dekamarkt heeft blijkbaar én een partij uiterst aangename Vino Nobile kunnen inkopen voor weinig geld, én houdt er de gewoonte op na wijn met een krappe marge te verkopen. Resultaat: fantastische Toscaanse wijn voor vijf euro, waar je normaal het driedubbele betaalt…

Smaak

Rijpe Vino Nobile, gemaakt van de sangiovesedruif die bij Montepulciano opeens prugnolo gentile heet, is altijd een feest. Deze ruikt naar pruimen, specerijen en paddestoelen, en past bij hazen, winters, biefstukken en laaiende vuren. Er zijn maar weinig wijnliefhebbers die Vino Nobile als huiswijn schenken, maar tegen deze prijs kan het.

Verkrijgbaar

Dekamarkt, 5,99 euro (komende week 4,99).

OPMERKING: het blijkt dat de Dekamarkt lang niet in alle vestigingen de wijn op tijd heeft neergezet. Ik voel me daar knap opgelaten over. Mijn vrouw is ook al twee keer voor niks op en neer geweest. Te bestellen is hij wel, zowel in de winkels als op het internet.

De ideale cadeaus voor de feestdagen (of gewoon om de grauwe dagen door te komen): mijn boeken! Italië, mijn verhalen en recepten, De grote Kleyn en andere boeken, alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier.

Mijn workshop inspiratie en research, 12 november bij mij thuis in Koog aan de Zaan, was rap volgeboekt. Snel een nieuwe datum gezocht: zondag 26 januari 2020. Ga met mij aan de slag om je horizon te verbreden! Er is plek voor maar 7 deelnemers, dus klik snel hier voor informatie.

Op 10 maart 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.