Wijn

Villa Reale Vino Nobile di Montepulciano 2005

Rennen, allemaal! Of beter, je kofferbak leegmaken en rijden! Dekamarkt heeft blijkbaar én een partij uiterst aangename Vino Nobile kunnen inkopen voor weinig geld, én houdt er de gewoonte op na wijn met een krappe marge te verkopen. Resultaat: fantastische Toscaanse wijn voor vijf euro, waar je normaal het driedubbele betaalt…

Smaak

Rijpe Vino Nobile, gemaakt van de sangiovesedruif die bij Montepulciano opeens prugnolo gentile heet, is altijd een feest. Deze ruikt naar pruimen, specerijen en paddestoelen, en past bij hazen, winters, biefstukken en laaiende vuren. Er zijn maar weinig wijnliefhebbers die Vino Nobile als huiswijn schenken, maar tegen deze prijs kan het.

Verkrijgbaar

Dekamarkt, 5,99 euro (komende week 4,99).

OPMERKING: het blijkt dat de Dekamarkt lang niet in alle vestigingen de wijn op tijd heeft neergezet. Ik voel me daar knap opgelaten over. Mijn vrouw is ook al twee keer voor niks op en neer geweest. Te bestellen is hij wel, zowel in de winkels als op het internet.

Op 17 april 2025 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe op maandagavond 28 oktober mee met de workshop Kookboek Maken! Klik hier voor informatie.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.