Wijn

Villa Reale Vino Nobile di Montepulciano 2005

Rennen, allemaal! Of beter, je kofferbak leegmaken en rijden! Dekamarkt heeft blijkbaar én een partij uiterst aangename Vino Nobile kunnen inkopen voor weinig geld, én houdt er de gewoonte op na wijn met een krappe marge te verkopen. Resultaat: fantastische Toscaanse wijn voor vijf euro, waar je normaal het driedubbele betaalt…

Smaak

Rijpe Vino Nobile, gemaakt van de sangiovesedruif die bij Montepulciano opeens prugnolo gentile heet, is altijd een feest. Deze ruikt naar pruimen, specerijen en paddestoelen, en past bij hazen, winters, biefstukken en laaiende vuren. Er zijn maar weinig wijnliefhebbers die Vino Nobile als huiswijn schenken, maar tegen deze prijs kan het.

Verkrijgbaar

Dekamarkt, 5,99 euro (komende week 4,99).

OPMERKING: het blijkt dat de Dekamarkt lang niet in alle vestigingen de wijn op tijd heeft neergezet. Ik voel me daar knap opgelaten over. Mijn vrouw is ook al twee keer voor niks op en neer geweest. Te bestellen is hij wel, zowel in de winkels als op het internet.

Vers verschenen: Luilekkerland - 400 jaar koken in Nederland, dat ik samen met dochter Charlotte schreef. We volgden 11 thema's dwars door de historische kookboeken van de Universiteit van Amsterdam, van eind 16e eeuw tot eind 20e. Huiver mee over de ontwikkelingen op groentegebied, bij het bereiden van gevogelte, in de tafelmanieren, bij het gebruik van vet. Grijns net als wij over de fotografie van vroeger of over de soms rammelende receptuur. Luilekkerland is een lekker lezend smulboek waar je wat van opsteekt! Met 62 recepten om ook zelf de historische keuken in te duiken. Klik hier voor meer informatie en om het te bestellen, natuurlijk met onze beider handtekeningen erin!    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.