Wijn

Viña Bujanda Rioja Crianza 2014

vina-bujanda-rioja

Wat is er zo bijzonder aan Spaanse wijn? Dat de makers zo hoffelijk zijn om de rijping voor een flink deel onder hun hoede te nemen. De grote Bordeaux worden verkocht nog voor ze gebotteld zijn, maar een fles Rioja Crianza heeft er al een hele poos in vat en fles op zitten, stil wachtend op zijn bevrijding: hij is op dronk. Een fijne service, gracias, señoras i señores! Zo klokte bij mij de Viña Bujanda Crianza 2014 in het glas, rijkelijk bedeeld met vanillegeur, het resultaat van een half jaar Amerikaans nieuw eikenhout. De wijn smaakte fris, wat altijd prettig is in rood, en was op het lichtvoetige af. Daarnaast stond de Tinto 2015, een Rioja zonder houtrijping, zonder hints van sigarenkisten of vanille dus, en die vond ik desalniettemin nog beter dan de Crianza. Hecht, solide, met veel zwart fruit in de geur. Tja, wijnjaren verschillen. 2015 was heter en zorgde voor intensere wijnen in Spanje. Dus wat te kiezen? Ik laat het aan uzelf over. Beide wijnen van Astrid en Thérèse geven glans aan het natte najaar, aan troostvoedsel uit sudderpannen, Spaans of anderszins.

 

Viña Bujanda Rioja Crianza 2014

€ 9,95

Viña Bujanda Tinto 2015

€ 8,95

 

Astridentherese.nl

 

Prijs/kwaliteit Crianza 8, Tinto 8,5

De ideale cadeaus voor de feestdagen (of gewoon om de grauwe dagen door te komen): mijn boeken! Italië, mijn verhalen en recepten, De grote Kleyn en andere boeken, alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier.

Mijn workshop inspiratie en research, 12 november bij mij thuis in Koog aan de Zaan, was rap volgeboekt. Snel een nieuwe datum gezocht: zondag 26 januari 2020. Ga met mij aan de slag om je horizon te verbreden! Er is plek voor maar 7 deelnemers, dus klik snel hier voor informatie.

Op 10 maart 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.