Wijn

Viña Mar Merlot Reserva 2008, Maipo Valley
Hij spat bijna het glas uit, deze merlot uit Chili. Sappig fruit zoals je het in het Bordeauxgebied, waar de druif vandaan komt, maar zelden tegenkomt, voert de boventoon. Romigheid is erbij, een warmbloedige rand specerijen en een fundament van 14 procenten alcohol, door elkaar geroerd tot een wijn die helemaal klopt. Ik suggereer hem bij de gestoofde sukadelapjes uit het Volkskrant Weekendmenu van vandaag. Het smeuïge van het vlees (dat is dat randje in het midden) doet de tannine van de wijn (dat stroeve gevoel in je mond) verdwijnen. Maar hij kan bij veel meer, van rood vlees tot kerstrollades en wild.

Verkrijgbaar bij: Deen, 4,99 euro.

De dagen lengen, maar de herfst die we winter noemen woedt door. Wat te doen? Mijn boeken lezen natuurlijk! Italië, mijn verhalen en recepten, De grote Kleyn en Luilekkerland, 400 jaar koken in Nederland, alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier.

Op 10 maart 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

Zomerweek Italië 17-24 juni: Een droomoord in Le Marche, pittige schrijflessen, bezoeken aan wijnmakers en producenten van de heerlijkste specialiteiten, de zomerweek Italië wordt net zo’n feest als die in Frankrijk afgelopen jaar! Informatie.

Leren over culinaire geschiedenis? Culinair historica en dochter Charlotte en ik geven een 6-delige serie lezingen bij de Illustere School van de Universiteit van Amsterdam. Open voor iedereen! Klik hier voor info. 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.