Wijn

Viña Mar Merlot Reserva 2008, Maipo Valley
Hij spat bijna het glas uit, deze merlot uit Chili. Sappig fruit zoals je het in het Bordeauxgebied, waar de druif vandaan komt, maar zelden tegenkomt, voert de boventoon. Romigheid is erbij, een warmbloedige rand specerijen en een fundament van 14 procenten alcohol, door elkaar geroerd tot een wijn die helemaal klopt. Ik suggereer hem bij de gestoofde sukadelapjes uit het Volkskrant Weekendmenu van vandaag. Het smeuïge van het vlees (dat is dat randje in het midden) doet de tannine van de wijn (dat stroeve gevoel in je mond) verdwijnen. Maar hij kan bij veel meer, van rood vlees tot kerstrollades en wild.

Verkrijgbaar bij: Deen, 4,99 euro.

Nu verkrijgbaar: mijn nieuwe boek, Italië – Mijn verhalen en recepten. ‘Persoonlijk, goed doorwrocht en aantrekkelijk, wat mij betreft kan het zó verfilmd worden: Onno’s jaar in Italië,’ schrijft Janny van der Heijden. Klik hier voor info en bestellen. Met handtekening en opdracht uiteraard!

NIEUW! Deze zomer (zondag 28 juli – vrijdag 2 augustus) geef ik een vrolijke, korte cursus eetschrijven in de Ardèche. Klik hier voor informatie.

Op 7 oktober start in Utrecht een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

18-21 oktober begeleid ik voor het 3e jaar op rij een fantastisch lang wijn- en truffelweekend in De Marken, Italië, op Ca’Palazzo. Ieder jaar is er een nieuw programma! Klik hier voor info.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.