Wijn

Viña Mar Merlot Reserva 2008, Maipo Valley
Hij spat bijna het glas uit, deze merlot uit Chili. Sappig fruit zoals je het in het Bordeauxgebied, waar de druif vandaan komt, maar zelden tegenkomt, voert de boventoon. Romigheid is erbij, een warmbloedige rand specerijen en een fundament van 14 procenten alcohol, door elkaar geroerd tot een wijn die helemaal klopt. Ik suggereer hem bij de gestoofde sukadelapjes uit het Volkskrant Weekendmenu van vandaag. Het smeuïge van het vlees (dat is dat randje in het midden) doet de tannine van de wijn (dat stroeve gevoel in je mond) verdwijnen. Maar hij kan bij veel meer, van rood vlees tot kerstrollades en wild.

Verkrijgbaar bij: Deen, 4,99 euro.

De ideale cadeaus voor de feestdagen (of gewoon om de grauwe dagen door te komen): mijn boeken! Italië, mijn verhalen en recepten, De grote Kleyn en andere boeken, alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier.

Mijn workshop inspiratie en research, 12 november bij mij thuis in Koog aan de Zaan, was rap volgeboekt. Snel een nieuwe datum gezocht: zondag 26 januari 2020. Ga met mij aan de slag om je horizon te verbreden! Er is plek voor maar 7 deelnemers, dus klik snel hier voor informatie.

Op 10 maart 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.