Wijn

Viña Mar Merlot Reserva 2008, Maipo Valley




Hij spat bijna het glas uit, deze merlot uit Chili. Sappig fruit zoals je het in het Bordeauxgebied, waar de druif vandaan komt, maar zelden tegenkomt, voert de boventoon. Romigheid is erbij, een warmbloedige rand specerijen en een fundament van 14 procenten alcohol, door elkaar geroerd tot een wijn die helemaal klopt. Ik suggereer hem bij de gestoofde sukadelapjes uit het Volkskrant Weekendmenu van vandaag. Het smeuïge van het vlees (dat is dat randje in het midden) doet de tannine van de wijn (dat stroeve gevoel in je mond) verdwijnen. Maar hij kan bij veel meer, van rood vlees tot kerstrollades en wild.

Verkrijgbaar bij: Deen, 4,99 euro.

Op 18 maart start weer een cursus culinair schrijven en wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

Hét cadeau voor de feestdagen: Luilekkerland - 400 jaar koken in Nederland bestellen? 
Klik hier voor meer informatie en om het te bestellen, natuurlijk met onze beider handtekeningen erin! En als je Luilekkerland aanschaft, wil je ook De grote Kleyn - culinair compendium erbij. Tot het eind van het jaar kost die in plaats van 45 euro slechts € 25.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.