Wijn

Wijn van Kleyn: juichend frisse Valpolicella bij Gall

Misschien komt het er gewoon op neer dat ik niet kan kiezen. Dat ik rode wijn stoer en wenselijk vind, maar eigenlijk meer van witte houd. Resultaat is dat ik dol ben op ranke, slanke, frisse rode wijnen. Geen zwarte krachtpatsers maar elegante, sappige sappen waardoorheen je licht ziet schijnen. Helaas zijn ze in de minderheid. Het meeste rood is middle-of-the-road stevig, het zijn de gezonde, rondborstige Cabernets en Merlots en soortgenoten. Licht rood? Dat wordt dan goede Pinot Noir/Spätburgunder of Beaujolais, fijn maar duur. Zelfs de ooit zo vrolijke Valpolicella wordt liefst een paar dagen in de sportschool geparkeerd om er als kloeke Ripasso uit te komen. Of…? Plots was daar Valpolicella Classico 2016 van Zonin. Gall & Gall plakt er een stickertje op met ‘fresh red’. Dat is Engels maar daarom niet minder waar. De wijn van Verona juichte kersend het glas uit, nam mijn gelukshormonen bij de hand en danste er een rondje mee achter in mijn neus en keel. Heerlijk, zo’n wijn om naar uit te kijken, de hele dag naartoe te werken, lebberend lekker, sliertend rood met de smaak van het voorjaar.

 

Valpolicella Classico 2016, Zonin

Gall & Gall, € 7,29

 

Prijs/kwaliteit 9

De ideale cadeaus voor de feestdagen (of gewoon om de grauwe dagen door te komen): mijn boeken! Italië, mijn verhalen en recepten, De grote Kleyn en andere boeken, alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier.

Mijn workshop inspiratie en research, 12 november bij mij thuis in Koog aan de Zaan, was rap volgeboekt. Snel een nieuwe datum gezocht: zondag 26 januari 2020. Ga met mij aan de slag om je horizon te verbreden! Er is plek voor maar 7 deelnemers, dus klik snel hier voor informatie.

Op 10 maart 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.