Wijn

Wijn van Kleyn: juichend frisse Valpolicella bij Gall

Misschien komt het er gewoon op neer dat ik niet kan kiezen. Dat ik rode wijn stoer en wenselijk vind, maar eigenlijk meer van witte houd. Resultaat is dat ik dol ben op ranke, slanke, frisse rode wijnen. Geen zwarte krachtpatsers maar elegante, sappige sappen waardoorheen je licht ziet schijnen. Helaas zijn ze in de minderheid. Het meeste rood is middle-of-the-road stevig, het zijn de gezonde, rondborstige Cabernets en Merlots en soortgenoten. Licht rood? Dat wordt dan goede Pinot Noir/Spätburgunder of Beaujolais, fijn maar duur. Zelfs de ooit zo vrolijke Valpolicella wordt liefst een paar dagen in de sportschool geparkeerd om er als kloeke Ripasso uit te komen. Of…? Plots was daar Valpolicella Classico 2016 van Zonin. Gall & Gall plakt er een stickertje op met ‘fresh red’. Dat is Engels maar daarom niet minder waar. De wijn van Verona juichte kersend het glas uit, nam mijn gelukshormonen bij de hand en danste er een rondje mee achter in mijn neus en keel. Heerlijk, zo’n wijn om naar uit te kijken, de hele dag naartoe te werken, lebberend lekker, sliertend rood met de smaak van het voorjaar.

 

Valpolicella Classico 2016, Zonin

Gall & Gall, € 7,29

 

Prijs/kwaliteit 9

Nu verkrijgbaar: mijn nieuwe boek, Italië – Mijn verhalen en recepten. ‘Persoonlijk, goed doorwrocht en aantrekkelijk, wat mij betreft kan het zó verfilmd worden: Onno’s jaar in Italië,’ schrijft Janny van der Heijden. Klik hier voor info en bestellen. Met handtekening en opdracht uiteraard!

NIEUW! Deze zomer (zondag 28 juli – vrijdag 2 augustus) geef ik een vrolijke, korte cursus eetschrijven in de Ardèche. Klik hier voor informatie.

Op 7 oktober start in Utrecht een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

18-21 oktober begeleid ik voor het 3e jaar op rij een fantastisch lang wijn- en truffelweekend in De Marken, Italië, op Ca’Palazzo. Ieder jaar is er een nieuw programma! Klik hier voor info.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.