Wijn

Wijn van Kleyn: opgeruimde Pinot Noir uit Chili van Casa Marin

‘Waarom hebt u nooit eens een wijn van Lidl of Aldi in de rubriek?’, vroeg me laatst iemand. Nou, met Lidl valt nog te communiceren, die sturen wel eens wijn op om mee te doen in de overzichtsproeverijen. Maar ze komen zelden door de selectie. Aldi echter is een onneembaar fort. Vandaar dat ik onlangs zelf gewoon wijn ben gaan kopen, bij beide formules. Een greep, een stuk of 20 flessen. Maar helaas, alles was netjes maar haalde nooit de 8 voor prijs/kwaliteit die mijn ondergrens is. Behalve eentje (Wachtenburger Riesling). Die een actie bleek en al snel uitverkocht.

Kortom, we gaan buurten bij kwaliteitsverkoper Okhuysen. Die een zonnige, ritselende Pinot Noir heeft van dat vreemde Casa Marin in Chili, dat in een vochtig reepje kust huist waar de wolken immer de zon afdekken. Triest, maar daar voor druiven juist fantastisch. De koelte maakt de wijn fris en opgeruimd, precies wat voorjaarsrood nodig heeft. Spreekt zacht woordjes als ‘framboos’ en ‘randje vanille’ en is zo sappig dat je hem lekker als aperitief kunt drinken. Maar gaat daarna je pasta ook niet uit de weg.

 

Casa Marin Mar y Luz, Casablanca, Chili

Okhuysen.nl, €8,50

 

Prijs/kwaliteit 8,5

NIEUW! Deze zomer (zondag 28 juli – vrijdag 2 augustus) geef ik een vrolijke, korte cursus eetschrijven in de Ardèche. Klik hier voor informatie.

 

Op 7 oktober start in Utrecht een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

7 mei verschijnt het: mijn nieuwe boek Italië – mijn verhalen en recepten. Bestellen kan nu al, dan gaat het gesigneerd op de post zodra het bij mij binnenkomt. ‘Persoonlijk, goed doorwrocht en aantrekkelijk, wat mij betreft kan het zó verfilmd worden: Onno’s jaar in Italië,’ schrijft Janny van der Heijden. Ik bedoel maar. Klik hier voor info en bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.