Wijn

Wijn van Kleyn: opgeruimde Pinot Noir uit Chili van Casa Marin

‘Waarom hebt u nooit eens een wijn van Lidl of Aldi in de rubriek?’, vroeg me laatst iemand. Nou, met Lidl valt nog te communiceren, die sturen wel eens wijn op om mee te doen in de overzichtsproeverijen. Maar ze komen zelden door de selectie. Aldi echter is een onneembaar fort. Vandaar dat ik onlangs zelf gewoon wijn ben gaan kopen, bij beide formules. Een greep, een stuk of 20 flessen. Maar helaas, alles was netjes maar haalde nooit de 8 voor prijs/kwaliteit die mijn ondergrens is. Behalve eentje (Wachtenburger Riesling). Die een actie bleek en al snel uitverkocht.

Kortom, we gaan buurten bij kwaliteitsverkoper Okhuysen. Die een zonnige, ritselende Pinot Noir heeft van dat vreemde Casa Marin in Chili, dat in een vochtig reepje kust huist waar de wolken immer de zon afdekken. Triest, maar daar voor druiven juist fantastisch. De koelte maakt de wijn fris en opgeruimd, precies wat voorjaarsrood nodig heeft. Spreekt zacht woordjes als ‘framboos’ en ‘randje vanille’ en is zo sappig dat je hem lekker als aperitief kunt drinken. Maar gaat daarna je pasta ook niet uit de weg.

 

Casa Marin Mar y Luz, Casablanca, Chili

Okhuysen.nl, €8,50

 

Prijs/kwaliteit 8,5

Vers verschenen: Luilekkerland - 400 jaar koken in Nederland, dat ik samen met dochter Charlotte schreef. We volgden 11 thema's dwars door de historische kookboeken van de Universiteit van Amsterdam, van eind 16e eeuw tot eind 20e. Huiver mee over de ontwikkelingen op groentegebied, bij het bereiden van gevogelte, in de tafelmanieren, bij het gebruik van vet. Grijns net als wij over de fotografie van vroeger of over de soms rammelende receptuur. Luilekkerland is een lekker lezend smulboek waar je wat van opsteekt! Met 62 recepten om ook zelf de historische keuken in te duiken. Klik hier voor meer informatie en om het te bestellen, natuurlijk met onze beider handtekeningen erin!    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.