Wijn

Wijnmarkt Albert Heijn

 

Nog twee nachtjes slapen en dan is het zover: de Albert Heijn Wijnmarkt gaat van start. Spike Huisman, sinds een krap jaar de verse categorymanager wijn heeft het oude idee – jaren geleden deed AH al zoiets – afgestoft. Het fenomeen is groot geworden in Frankrijk, waar in een gecoördineerde acttie de grote nationale supermarkten wijnen tegen extra scherpe prijzen aanbieden. Daar zitten soms hele grote, belangrijke tussen, restpartijen van grands crus, maar vooral ook andere ‘koopjes’.

Albert Heijn biedt 43 wijnen aan, waarvan maar drie uit het gebruikelijke assortiment. De prijzen variëren van 3,33 (drie voor een tientje) tot 25 euro minus de gebruikelijke cent. Er zijn heel aardige bij, en minder aardige. Ik mocht komen voorproeven en was gecharmeerd van de Pouilly Fumé van Jean Dumont, net eentje uit het reguliere scala, die echter wel voor 7,99 in plaats van 9,99 verkocht wordt – en dat is al een koopje. De Meursault 2013 van Morin was al op en top, met dat diepe likeurachtige, rijke, dat de appellation kenmerkt, maar ja, die kost dan toch wel 24,99.

Bij de rode viel mij de Rosso del Molise Riserva 2011 van Gran Conti erg op, gul fruit, sappig en bijzonder aansprekend, voor een luttele 4,49. En dan waren er zowel goedkope als dure Châteauneuf-du-Pape en Barolo’s. De goedkope: niet doen. Best drinkbare wijnen, maar niet kenmerkend, niet eigen, voor hun naam. Waarom zou je tien euro uitgeven voor een Barolo die niet naar Barolo smaakt?

Meer aanraders en een kijkje over het achter-de-schermen-functioneren bij AH geeft Perswijn op de eigen site.

 

Op 17 april 2025 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe op maandagavond 28 oktober mee met de workshop Kookboek Maken! Klik hier voor informatie.

 

 

5 reacties op “Wijnmarkt Albert Heijn

  1. ja leuk zo'n actie………
    na in het weekend twee flessen te hebben geprobeerd, de inderdaad erg goede Gran Conti en stevige Castilo de Menares, bleek er na het weekend bij geen enkele AH in Groningen nog een een fles te koop, noch te bestellen.
    en dat voor een "actie" die op dat moment nog 2 weken door zou lopen.
    blij met een dooie mus……. dus.

    1. Ik heb al voorgeproefd. Speciaal voor mij had AH alles wat er eind juni was opengetrokken, vanwege mijn gang naar Frankrijk. Maar ik heb mijn aantekeningen in NL liggen. Op papier, heel ouderwets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.