Wijn

Wijze wijn uit Hongarije van Miranda Beems

Er zijn zo van die patronen als het om het kiezen en kopen van wijn gaat. Dure flessen kopen we vaker als cadeau dan voor onszelf. En als we dan naar de winkel gaan, kiezen we rood uit Frankrijk. Vandaar dat ik het als mijn taak zie om te soebatten voor het te eigen bate aanschaffen van betere wijn, zonodig wit of rosé, en zonodig uit andere landen. Ga mee op bezoek bij Miranda Beems. Zij importeert Hongaarse wijn. Wijn die ver, ver voorbij het folkloristische niveau is dat u zich daar misschien bij voorstelt. Niet alleen de goudzoete glorie van Tokaji is Hongaars, ook de bijzondere smaken van Egri Bikavér, van Villány, van de wijnen van rond het Balatonmeer. En ze hebben nog allerlei interessant eigen druivenrassen ook, zoals hárslevelű (‘lindenblad’), leányka en natuurlijk de furmint.

De Birtokbor 2007 van Heimann is een monument van een wijn, dieprood, met alles erop en eraan, pruimen op sap, warmte, room en kaneel. Daarbij is hij rijp, rond, fluwelig, heel anders dan zoveel andere zwaardere wijnen, die nog wel eens roestig kunnen overkomen. ‘Nu drinken’ heb ik erbij genoteerd, want na zes jaar rijping is hij helemaal wat hij zijn moet. Weloverwogen, wijze wijn.

 

Heimann Birtokbor 2007, € 15-16

verkoopadressen op www.mirandabeems.com

Nu verkrijgbaar: mijn nieuwe boek, Italië – Mijn verhalen en recepten. ‘Persoonlijk, goed doorwrocht en aantrekkelijk, wat mij betreft kan het zó verfilmd worden: Onno’s jaar in Italië,’ schrijft Janny van der Heijden. Alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier!

18-21 oktober begeleid ik voor het 3e jaar op rij een fantastisch lang wijn- en truffelweekend in De Marken, Italië, op Ca’Palazzo. Ieder jaar is er een nieuw programma! Klik hier voor info.

Mijn workshop inspiratie en research, 12 november bij mij thuis in Koog aan de Zaan, was rap volgeboekt. Snel een nieuwe datum gezocht: zondag 9 februari 2020. Ga met mij aan de slag om je horizon te verbreden! Er is plek voor maar 7 deelnemers, dus klik snel hier voor informatie.

Op 10 maart 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.