Wijn

Zeer voordelig, blij rood uit Spanje

 

Er is blij rood en serieus rood. En hoe ouder ik word, hoe meer ik van blij rood ga houden. Er is al genoeg seriositeit in de wereld. Daarbij komt dat ik bij de frequente gebruikers hoor, lui die vaak – meestendaags – wijn drinken, hoewel dan niet noodzakelijkerwijs veel. Mijn eigen smaakonderzoek wees ooit uit dat zulk frequent consumeren leidt tot een grotere waardering van droog, minder ellebogerig en soms zelfs lichtvoetig wijnwerk.

Zodoende staat vandaag de Tinto Joven (jong rood) van La Gardea hier op het podium, blij Spaans rood uit Cariñena, een wijngebied in Aragón. Koel geschonken – hij mag echt een uurtje de koelkast in – smaakt hij naar zomer, naar jeugd, naar verliefdheid. En goed, ook naar kersen recht van de boom. Ideaal bij biefstuk en boerenkool, cassoulet en slavinken. Garnacha, syrah en merlot zitten erin, een mooi Franco-Spaans mengsel. Maar het beste nieuws voor ons Nederlanders is misschien dat de wijn idioot voordelig is – maar dat geldt voor alle wijnen van deze online-leverancier. Spanje Wijnland neemt flinterdunne supermarktmarges en geeft daar opvallende wijnen van kleinere, interessante producenten voor die je bij supermarkten niet vindt. Dat dient gestimuleerd. Tinto Joven bestellen dus. De rode bron van de eeuwige jeugd.

 

La Gardea Tinto Joven 2012, Cariñena, € 4,50

www.spanjewijnland.nl 

 

 

Op 17 maart 2025 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe op maandagavond 28 oktober mee met de workshop Kookboek Maken! Klik hier voor informatie.

 

 

1 reacties op “Zeer voordelig, blij rood uit Spanje

  1. Onno ben het met je eens over Spanje Wijnland.
    Nadat ik ooit in een Maastrichts restaurant een erg lekkere Rueda (witte wijn) proefde vond ik op internet dat deze Azumbre Rueda bij Spanje Wijnland te bestellen was. Intussen vaker besteld en zeer de moeite waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.