Han Hidalgo, het brein achter de website Biercuisine, stuurt me een smakelijk recept als reactie op mijn geitenkaasje met olijfolie.
Courgette met geitenkaas
Ingrediënten voor vier personen:
1 kleine courgette
200 gram jonge geitenkaas, in cylindervorm
4 eetlepels olijfolie, extra vierge
2 theelepels gedroogde oregano
peper uit de molen en zout naar smaak
Bereidingswijze:
De courgette in plakjes met een dikte van 1 cm snijden en met weinig zout bestrooien. Drie eetlepels olie in een koekenpan verwarmen en de plakjes courgette kort om en om bakken. De jonge geitenkaas in plakjes van 1 cm dikte snijden en over de plakjes courgette verdelen. De jonge geitenkaas kan vervangen worden door rondjes feta. Een vleugje olijfolie erover verdelen en met gedroogde oregano bestrooien.
Aanbevolen bieren:
pils
witbier
Weizen
amber
blond bier tussen 6 tot 8%
I.P.A. tussen 6 en 8%
Oregano of wilde marjolein heeft een kruidige, licht zoetige smaak en combineert uitstekend met olijfolie en groenten uit mediterrane landen zoals bijvoorbeeld aubergine, courgette en tomaat. Oregano is een belangrijk bestanddeel in pizzakruiden en in de Griekse boerensalade met feta. De smaak van gedroogde oregano is intenser dan die van verse oregano.
Han Hidalgo Biercuisine®
Foto: Joris Luyten®