Volkskeuken recepten | Voorgerechten

Recept courgette met geitenkaas

Han Hidalgo, het brein achter de website Biercuisine, stuurt me een smakelijk recept als reactie op mijn geitenkaasje met olijfolie.

Courgette met geitenkaas

Ingrediënten voor vier personen:

1 kleine courgette

200 gram jonge geitenkaas, in cylindervorm

4 eetlepels olijfolie, extra vierge

2 theelepels gedroogde oregano

peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

De courgette in plakjes met een dikte van 1 cm snijden en met weinig zout bestrooien. Drie eetlepels olie in een koekenpan verwarmen en de plakjes courgette kort om en om bakken. De jonge geitenkaas in plakjes van 1 cm dikte snijden en over de plakjes courgette verdelen. De jonge geitenkaas kan vervangen worden door rondjes feta. Een vleugje olijfolie erover verdelen en met gedroogde oregano bestrooien.

Aanbevolen bieren:

pils

witbier

Weizen

amber

blond bier tussen 6 tot 8%

I.P.A. tussen 6 en 8%

Oregano of wilde marjolein heeft een kruidige, licht zoetige smaak en combineert uitstekend met olijfolie en groenten uit mediterrane landen zoals bijvoorbeeld aubergine, courgette en tomaat. Oregano is een belangrijk bestanddeel in pizzakruiden en in de Griekse boerensalade met feta. De smaak van gedroogde oregano is intenser dan die van verse oregano.

Han Hidalgo  Biercuisine®

Foto: Joris Luyten®

Op 17 april 2025 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe op maandagavond 28 oktober mee met de workshop Kookboek Maken! Klik hier voor informatie.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.