Volkskeuken receptenVoorgerechten

Recept courgette met geitenkaas

Han Hidalgo, het brein achter de website Biercuisine, stuurt me een smakelijk recept als reactie op mijn geitenkaasje met olijfolie.

Courgette met geitenkaas

Ingrediënten voor vier personen:

1 kleine courgette

200 gram jonge geitenkaas, in cylindervorm

4 eetlepels olijfolie, extra vierge

2 theelepels gedroogde oregano

peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

De courgette in plakjes met een dikte van 1 cm snijden en met weinig zout bestrooien. Drie eetlepels olie in een koekenpan verwarmen en de plakjes courgette kort om en om bakken. De jonge geitenkaas in plakjes van 1 cm dikte snijden en over de plakjes courgette verdelen. De jonge geitenkaas kan vervangen worden door rondjes feta. Een vleugje olijfolie erover verdelen en met gedroogde oregano bestrooien.

Aanbevolen bieren:

pils

witbier

Weizen

amber

blond bier tussen 6 tot 8%

I.P.A. tussen 6 en 8%

Oregano of wilde marjolein heeft een kruidige, licht zoetige smaak en combineert uitstekend met olijfolie en groenten uit mediterrane landen zoals bijvoorbeeld aubergine, courgette en tomaat. Oregano is een belangrijk bestanddeel in pizzakruiden en in de Griekse boerensalade met feta. De smaak van gedroogde oregano is intenser dan die van verse oregano.

Han Hidalgo  Biercuisine®

Foto: Joris Luyten®

Vers verschenen: Luilekkerland - 400 jaar koken in Nederland, dat ik samen met dochter Charlotte schreef. We volgden 11 thema's dwars door de historische kookboeken van de Universiteit van Amsterdam, van eind 16e eeuw tot eind 20e. Huiver mee over de ontwikkelingen op groentegebied, bij het bereiden van gevogelte, in de tafelmanieren, bij het gebruik van vet. Grijns net als wij over de fotografie van vroeger of over de soms rammelende receptuur. Luilekkerland is een lekker lezend smulboek waar je wat van opsteekt! Met 62 recepten om ook zelf de historische keuken in te duiken. Klik hier voor meer informatie en om het te bestellen, natuurlijk met onze beider handtekeningen erin!    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.