SmaakvertellingenVoorpagina

15 juni is de grote dag!

‘Le monde entier tressaille d’espérence…’ Ja goed, dat komt uit een kerstlied. En ik mocht willen dat de ganse wereld zou sidderen van verwachting. Maar ik doe dat wel! Want over twee weken verschijnt Mijn Frankrijk, verhalen en recepten. Een boek waar ik mijn ziel en zaligheid in heb gelegd. Het verhaalt over kaas en biefstuk, boeren en slagers, over croissantjes, bloedworst en kopjes koffie. Over het zinderende seksleven op het platteland, de kookkoninginnen van Lyon en het crêpesbakkende vermogen van tv-koks. Natuurlijk kan er gekookt worden; ik heb 115 van mijn dierbaarste Franse recepten opgenomen. Die hebben een dubbele betekenis. Behalve kookinstructie zijn ze onderdeel van het betoog. Maakbare ankerpunten in het culinaire leven. Ik stap virtueel met je de keuken in om Frankrijk eens uitvoerig door te nemen, smikkelend en smakkend. Met een glas wijn erbij, bien sûr. Nou, allemaal naar de boekwinkel rennen hoor, straks. Of het bij mij bestellen, dat kan ook. Zien we elkaar binnenin. A bientôt!

 

Vers verschenen: mijn gloednieuwe boek Mijn Frankrijk – verhalen en recepten. Wil je het ontvangen met handtekening, dan kun je het hier bestellen. Net zoals De grote Kleyn, Luilekkerland en Mijn Italië – verhalen en recepten, plus Charlottes boek Trek, eten onderweg – toen en nu!

Op 27 september 2021 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe mee met de workshops Kookboek Maken (28 november 2021) of Inspiratie en Research (datum te bepalen zodra corona het toestaat). Klik hier voor informatie. 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.