Smaakvertellingen | Voorpagina

15 juni is de grote dag!

‘Le monde entier tressaille d’espérence…’ Ja goed, dat komt uit een kerstlied. En ik mocht willen dat de ganse wereld zou sidderen van verwachting. Maar ik doe dat wel! Want over twee weken verschijnt Mijn Frankrijk, verhalen en recepten. Een boek waar ik mijn ziel en zaligheid in heb gelegd. Het verhaalt over kaas en biefstuk, boeren en slagers, over croissantjes, bloedworst en kopjes koffie. Over het zinderende seksleven op het platteland, de kookkoninginnen van Lyon en het crêpesbakkende vermogen van tv-koks. Natuurlijk kan er gekookt worden; ik heb 115 van mijn dierbaarste Franse recepten opgenomen. Die hebben een dubbele betekenis. Behalve kookinstructie zijn ze onderdeel van het betoog. Maakbare ankerpunten in het culinaire leven. Ik stap virtueel met je de keuken in om Frankrijk eens uitvoerig door te nemen, smikkelend en smakkend. Met een glas wijn erbij, bien sûr. Nou, allemaal naar de boekwinkel rennen hoor, straks. Of het bij mij bestellen, dat kan ook. Zien we elkaar binnenin. A bientôt!

 

Op 17 maart 2025 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe op maandagavond 28 oktober mee met de workshop Kookboek Maken! Klik hier voor informatie.

 

 

2 reacties op “15 juni is de grote dag!

  1. Beste Onno,
    Zojuist je boek Mijn Frankrijk ontvangen! Binnenkort lezen en koken en wijn drinken ! Bon Voyage
    Daan de Bruijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.