Wijn

Andes Peaks Sauvignon Blanc 2008

Dit keer een lekker voordelige wijn in het zonnetje, als begeleider van het Volkskrant Weekendmenu. Hij past het best bij het voorgerecht, een parade van koude groenten met verschillende bijzondere smaken, maar wie wil kan hem bij het lamsstoofpotje met spinazie en citroen doordrinken. En voor mijn part ook bij de yoghurt met ananas!

Waarom

Omdat het ook wel eens leuk is om op een goedkope stadsfiets het peloton in de Tour de France voorbij te rijden. Nou ja, een beetje bij te houden dan. 3,99 kost deze fles. Voor zo’n wijn uiterst schappelijk, hoewel heel wat meer dan het gemiddelde bedrag dat de Nederlanders voor een fles neertellen, dat in 2008 op het huiveringwekkend lage 2,76 lag.

Smaak
Kruisbes, klapbes (kent u hem nog?) is het icoon-aroma van de sauvignon blancdruif. En dat krijg je dan ook, bakken vol, samen met wat citrus en een vleug gras. Fruitig als een zomerbries, deze wijn, en uiterst fris van smaak. Er bestaan sauvignons blancs met meer diepgang, maar dat komt wel weer een andere keer. Helemaal goed bij de koude groenten, en desnoods ook bij het lam.

Verkrijgbaar
C1000, euro 3,99

De dagen lengen, maar de herfst die we winter noemen woedt door. Wat te doen? Mijn boeken lezen natuurlijk! Italië, mijn verhalen en recepten, De grote Kleyn en Luilekkerland, 400 jaar koken in Nederland, alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier.

Op 10 maart 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

Zomerweek Italië 17-24 juni: Een droomoord in Le Marche, pittige schrijflessen, bezoeken aan wijnmakers en producenten van de heerlijkste specialiteiten, de zomerweek Italië wordt net zo’n feest als die in Frankrijk afgelopen jaar! Informatie.

Leren over culinaire geschiedenis? Culinair historica en dochter Charlotte en ik geven een 6-delige serie lezingen bij de Illustere School van de Universiteit van Amsterdam. Open voor iedereen! Klik hier voor info. 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.