UncategorizedWijn

Aspergewijn!

Twee wijnen vandaag. Twee, omdat er ook wel weer eens een voordeliger fles bij mag. De laatste tijd klepperde ik flink met de virtuele geldbuidel, maar ja, dat was omdat er de wijnen die ik besprak zo ongemeen heerlijk waren en de leveranciers ervan dat vertaald wilden zien in prijzen boven het IJzeren Tientje. Tijd voor een wijnbalansdagje dus. Noem ik eerst de Pinot Blanc 2011 van Jean Rosen, bij Plus te koop voor 5,49. Dat is goedkoop voor Elzasser Pinot Blanc, traditioneel dé wijn bij witte asperges, en je krijgt er een milde, vriendelijke smaak en geur voor terug, appeltjes en wat bloemigheid, glimlachend aangenaam en blij.

Wie het allemaal wel iets minder rond blieft, kiest de Sauvignon Blanc-Pinot Grigio van Puklavec & Friends 2011 uit Slovenië. Die heeft een wat hoger voltage, knettert droog achter de hoektanden met wolkende vleugen citrus en rode appel.

Men stuurde me ter kennismaking onlangs ook de Aspergewijn 2012, een Gros Manseng Sélection 2011 uit Gascogne van Domaine des Cassagnoles (bij www.webwinkelvanbilsen.nl, euro 6,70), maar die vond ik te grassig en frisdrankerig wuft voor mijn smaak. Nee, die Pinot Blanc of die Sloveen, die moet je hebben.

 

Sauvignon Blanc-Pinot Grigio 2011, Puklavec & Friends, 4,99 euro bij Jumbo Supermarkten.

De dagen lengen, maar de herfst die we winter noemen woedt door. Wat te doen? Mijn boeken lezen natuurlijk! Italië, mijn verhalen en recepten, De grote Kleyn en Luilekkerland, 400 jaar koken in Nederland, alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier.

Op 10 maart 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

Zomerweek Italië 17-24 juni: Een droomoord in Le Marche, pittige schrijflessen, bezoeken aan wijnmakers en producenten van de heerlijkste specialiteiten, de zomerweek Italië wordt net zo’n feest als die in Frankrijk afgelopen jaar! Informatie.

Leren over culinaire geschiedenis? Culinair historica en dochter Charlotte en ik geven een 6-delige serie lezingen bij de Illustere School van de Universiteit van Amsterdam. Open voor iedereen! Klik hier voor info. 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.