Smaakvertellingen | Voorpagina

Au revoir, zomer

Eerder dan verwacht was de zomer klaar. In Nederland was hij veel te kort, in de Bourgogne lukte het allemaal best, tot half augustus. Toen ging ik naar Normandië, bezocht de kust en het vers verkregen huis van vriendin Karin Luiten, en kreeg het weer waar Normandië om bekend staat. Moeilijke tijden sindsdien, voor mijn type. Sommige mensen veren op als het herfstig wordt, anderen zijn dol op kou, maar ik niet. Ik houd van belofte en dus van ochtenden en lentes, de tijden dat je altijd kunt hopen dat alles nog beter wordt dan het al is. Daar hoort het najaar niet bij. Zeker niet nu ik de jaarlijkse truffelreis naar Ca’Palazzo in Italië heb afgezegd – ik wil nu niet vliegen – en de wijnreis naar de Provence ook een ernstig voorbehoud heeft gekregen nu de Franse overheid de Vaucluse als oranje departement heeft aangemerkt.

Dan maar de aandacht op Nederland gericht. De cursus culinair schrijven/wijnschrijven is vol, maar ik heb weer nieuwe data beschikbaar in het verre voorjaar (ah, het voorjaar!) van 2021. Dan gaan we weer eens op de maandagmiddag aan de slag, te beginnen op 8 februari. En voor die tijd zijn er nog de workshops Kookboek Maken (1 november) en Inspiratie en Research (22 november). Informatie vind je hier. Daar kan ik allemaal naar uitkijken. Jullie ook?

Op 17 april 2025 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe op maandagavond 28 oktober mee met de workshop Kookboek Maken! Klik hier voor informatie.

 

 

1 reacties op “Au revoir, zomer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.