Wijn

Aylés Crianza 2004, D.O. Cariñena

Bij de Loethe Olthuis’ ossenhaas in deegkorst uit het Volkskrant Weekendmenu heb ik twee aanraders, allebei rood, de een bij een supermarkt te krijgen, de ander te bestellen via het internet. Allebei komen ze uit Spanje.

Waarom

Mijn eerste aanbeveling bij het hoofdgerecht van deze week geldt de Viña Albali Gran Reserva 2001, een Valdepeñas die bij Dirk III verkocht wordt voor 6,99 euro. De geur is precies wat het zijn moet, rijk, rijp, met veel fruit en vanille. Maar om de waarheid te zeggen viel hij me in de mond wat tegen, zeker toen ik er een fles Aylés Crianza 2004 naast zette, een Cariñena van de Société des Vins.

Smaak

De Albali heeft een stevig bitter, een teken dat de wijn zijn fruit aan het verliezen is – tja, na zeven jaar – en ‘uitdroogt’. Niet slecht, maar je moet hem nu meteen drinken. De Aylés kost een paar euro meer, dan zet je naast de ossenhaas en croûte wel een kanjer van een wijn neer, vol van sap, met een diepe, riante geur van merlot-, tempranillo- en cabernet sauvignondruiven, tien maanden gerijpt in verse eikenhouten vaatjes. Aan u de keus.

Verkrijgbaar

Bij de Société des Vins, www.societedesvins.nl, voor 9,45 euro.

Nu verkrijgbaar: mijn nieuwe boek, Italië – Mijn verhalen en recepten. ‘Persoonlijk, goed doorwrocht en aantrekkelijk, wat mij betreft kan het zó verfilmd worden: Onno’s jaar in Italië,’ schrijft Janny van der Heijden. Klik hier voor info en bestellen. Met handtekening en opdracht uiteraard!

NIEUW! Deze zomer (zondag 28 juli – vrijdag 2 augustus) geef ik een vrolijke, korte cursus eetschrijven in de Ardèche. Klik hier voor informatie.

Op 7 oktober start in Utrecht een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

18-21 oktober begeleid ik voor het 3e jaar op rij een fantastisch lang wijn- en truffelweekend in De Marken, Italië, op Ca’Palazzo. Ieder jaar is er een nieuw programma! Klik hier voor info.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.