Wijn

Aylés Crianza 2004, D.O. Cariñena

Bij de Loethe Olthuis’ ossenhaas in deegkorst uit het Volkskrant Weekendmenu heb ik twee aanraders, allebei rood, de een bij een supermarkt te krijgen, de ander te bestellen via het internet. Allebei komen ze uit Spanje.

Waarom

Mijn eerste aanbeveling bij het hoofdgerecht van deze week geldt de Viña Albali Gran Reserva 2001, een Valdepeñas die bij Dirk III verkocht wordt voor 6,99 euro. De geur is precies wat het zijn moet, rijk, rijp, met veel fruit en vanille. Maar om de waarheid te zeggen viel hij me in de mond wat tegen, zeker toen ik er een fles Aylés Crianza 2004 naast zette, een Cariñena van de Société des Vins.

Smaak

De Albali heeft een stevig bitter, een teken dat de wijn zijn fruit aan het verliezen is – tja, na zeven jaar – en ‘uitdroogt’. Niet slecht, maar je moet hem nu meteen drinken. De Aylés kost een paar euro meer, dan zet je naast de ossenhaas en croûte wel een kanjer van een wijn neer, vol van sap, met een diepe, riante geur van merlot-, tempranillo- en cabernet sauvignondruiven, tien maanden gerijpt in verse eikenhouten vaatjes. Aan u de keus.

Verkrijgbaar

Bij de Société des Vins, www.societedesvins.nl, voor 9,45 euro.

De ideale cadeaus voor de feestdagen (of gewoon om de grauwe dagen door te komen): mijn boeken! Italië, mijn verhalen en recepten, De grote Kleyn en andere boeken, alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier.

Mijn workshop inspiratie en research, 12 november bij mij thuis in Koog aan de Zaan, was rap volgeboekt. Snel een nieuwe datum gezocht: zondag 26 januari 2020. Ga met mij aan de slag om je horizon te verbreden! Er is plek voor maar 7 deelnemers, dus klik snel hier voor informatie.

Op 10 maart 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.