Wijn

Bourgogne Pinot Noir 2007, Cave de Buxy

In het Volkskrant Weekendmenu van vandaag kalfszwezerik met schorseneren en een romige mosterdsaus, met vooraf een rodekoolsalade en toe simpelweg verse madeleinecakejes. Bij de schorseneren suggereer ik een eenvoudige, zeer voordelige maar uitstekende rode Bourgogne.

Waarom?

Bij dit gerecht kun je net zo goed wit als licht rood drinken, vooropgesteld dat ze genoeg frisheid hebben. Laat nu de Cave de Buxy, een Bourgondisch clubje wijnboeren, zowel lekkere witte (chardonnay) als rode maken? In het zonnetje de rode, gemaakt van de pinot noirdruif.

Smaak

Genoeg frisheid, dat verlangde ik in de wijn, aangezien de witte wijn en de mosterd, die altijd azijn bevat, een rins tegenwicht nodig hebben. Nou, dat heeft deze pinot noir, met daarbij ook het vollere dat bij de romigheid van de saus past. Koelen is altijd het devies bij rode bourgognes; een half uurtje koelkast is perfect. Dan komt dat kenmerkende, lekkere pinot noirfruit het best tot zijn recht.

Verkrijgbaar

Veel supermarkten, zoals de Coop, Deen, Dekamarkt, Hoogvliet, Jumbo, Jan Linders, Plus en Vomar, voor circa 5,99 euro.

Op 17 april 2025 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe op maandagavond 28 oktober mee met de workshop Kookboek Maken! Klik hier voor informatie.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.