Wijn

Carrieu Côtes de Saint-Mont 2006

Bij Loethe Olthuis’ gerecht uit het Volkskrant weekendmenu een witte Côtes de Saint-Mont.

Loethe zoekt dit keer het in het mediterrane, met kikkererwten, die een fantastische zoete kruimelstructuur geven, in combinatie met tomaat, munt en een vleug rode peper. Ik dacht eerst aan een witte Vin de Pays des Côtes de Gascogne, die van allerlei producenten telkens garant staat voor een uiterst vrolijk gebuitel met lekker zuur en wufte, frisse geurtjes, maar nee, Hij bleek gewoon te zuur en te wuft. Drink hem liever als aperitief, of bij de crabcakes van het voorgerecht.

Smaak

Het wordt een iets steviger wijn uit dezelfde Gascogne, van het illustere bedrijf Plaimont: de Carrieu Côtes de Saint-Mont 2006. Begrijp me goed, ook deze witte heeft lekker zuur en een dito aroma, maar het is wat ronder allemaal, hij gloeit wat langer na. Precies wat nodig is bij de soufflé, maar ook heerlijk bij allerlei visgerechten.

Verkrijgbaar

Carrieu Côtes de Saint-Mont 2006, 3,99 euro bij DirckIII slijterijen en de supermarkten van Dirk van den Broek, Digros en Bas van der Heijden.

NIEUW! Deze zomer (zondag 28 juli – vrijdag 2 augustus) geef ik een vrolijke, korte cursus eetschrijven in de Ardèche. Klik hier voor informatie.

 

Op 7 oktober start in Utrecht een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

7 mei verschijnt het: mijn nieuwe boek Italië – mijn verhalen en recepten. Bestellen kan nu al, dan gaat het gesigneerd op de post zodra het bij mij binnenkomt. ‘Persoonlijk, goed doorwrocht en aantrekkelijk, wat mij betreft kan het zó verfilmd worden: Onno’s jaar in Italië,’ schrijft Janny van der Heijden. Ik bedoel maar. Klik hier voor info en bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.