Wijn

Carrieu Côtes de Saint-Mont 2006

Bij Loethe Olthuis’ gerecht uit het Volkskrant weekendmenu een witte Côtes de Saint-Mont.

Loethe zoekt dit keer het in het mediterrane, met kikkererwten, die een fantastische zoete kruimelstructuur geven, in combinatie met tomaat, munt en een vleug rode peper. Ik dacht eerst aan een witte Vin de Pays des Côtes de Gascogne, die van allerlei producenten telkens garant staat voor een uiterst vrolijk gebuitel met lekker zuur en wufte, frisse geurtjes, maar nee, Hij bleek gewoon te zuur en te wuft. Drink hem liever als aperitief, of bij de crabcakes van het voorgerecht.

Smaak

Het wordt een iets steviger wijn uit dezelfde Gascogne, van het illustere bedrijf Plaimont: de Carrieu Côtes de Saint-Mont 2006. Begrijp me goed, ook deze witte heeft lekker zuur en een dito aroma, maar het is wat ronder allemaal, hij gloeit wat langer na. Precies wat nodig is bij de soufflé, maar ook heerlijk bij allerlei visgerechten.

Verkrijgbaar

Carrieu Côtes de Saint-Mont 2006, 3,99 euro bij DirckIII slijterijen en de supermarkten van Dirk van den Broek, Digros en Bas van der Heijden.

De cursus culinair schrijven en wijnschrijven van dit voorjaar is volgeboekt, maar op 7 oktober start een nieuwe! Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

Hét cadeau voor 2019: Luilekkerland – 400 jaar koken in Nederland bestellen? Klik hier voor meer informatie en om het te bestellen, natuurlijk met onze beider handtekeningen erin! En als je Luilekkerland aanschaft, wil je ook De grote Kleyn – culinair compendium erbij. Tot eind januari kost die in plaats van 45 euro slechts € 25.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.