Wijn

Carrieu Côtes de Saint-Mont 2006

Bij Loethe Olthuis’ gerecht uit het Volkskrant weekendmenu een witte Côtes de Saint-Mont.

Loethe zoekt dit keer het in het mediterrane, met kikkererwten, die een fantastische zoete kruimelstructuur geven, in combinatie met tomaat, munt en een vleug rode peper. Ik dacht eerst aan een witte Vin de Pays des Côtes de Gascogne, die van allerlei producenten telkens garant staat voor een uiterst vrolijk gebuitel met lekker zuur en wufte, frisse geurtjes, maar nee, Hij bleek gewoon te zuur en te wuft. Drink hem liever als aperitief, of bij de crabcakes van het voorgerecht.

Smaak

Het wordt een iets steviger wijn uit dezelfde Gascogne, van het illustere bedrijf Plaimont: de Carrieu Côtes de Saint-Mont 2006. Begrijp me goed, ook deze witte heeft lekker zuur en een dito aroma, maar het is wat ronder allemaal, hij gloeit wat langer na. Precies wat nodig is bij de soufflé, maar ook heerlijk bij allerlei visgerechten.

Verkrijgbaar

Carrieu Côtes de Saint-Mont 2006, 3,99 euro bij DirckIII slijterijen en de supermarkten van Dirk van den Broek, Digros en Bas van der Heijden.

***

Wie houdt er van truffels? En van Italië? 19-22 oktober begeleid ik een korte, spannende truffelreis naar de Marken. Vorig jaar was het een groot succes, dit jaar uiteraard weer. Flitsreis mee naar de nazomer! Klik hier voor details.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.