Wijn

Château Bélingard 2007, Bergerac Blanc

Bij de hartige taart met vis en geitenkaas uit het Volkskrant Weekendmenu van vandaag een witte, frisse Bergerac.

Vis, geitenkaas, crème fraîche, mosterd en dragon, en dat allemaal op een taartbodem, dat vraagt om een witte wijn die sappigheid en aroma combineert met stevigheid. Dat zou een chardonnay kunnen zijn, maar ja, daarvan is er al zo veel in de wereld, de winkelschappen en onze buiken. In het zonnetje daarom dit keer een witte Bergerac.

Château-eigenaar Laurent de Bosredon is een kleurrijk figuur, oude adel en nogal excentriek, maar zijn wijnen zijn domweg goed gemaakt. Niks excentrieks aan deze Bergerac Blanc, laat staan stoffig of oud. De frisheid van de sauvignon blancdruif gaat erin samen met de rondeur van sémillon en muscadelle. Resultaat: citrus en sappigheid en voldoende fundament om niet omver te rollen als de tarte aux poissons op tafel komt. Schenk hem koel, maar niet steenkoud.

Château Bélingard 2007, Bergerac Blanc, Hema 5,50 euro.

De ideale cadeaus voor de feestdagen (of gewoon om de grauwe dagen door te komen): mijn boeken! Italië, mijn verhalen en recepten, De grote Kleyn en andere boeken, alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier.

Mijn workshop inspiratie en research, 12 november bij mij thuis in Koog aan de Zaan, was rap volgeboekt. Snel een nieuwe datum gezocht: zondag 26 januari 2020. Ga met mij aan de slag om je horizon te verbreden! Er is plek voor maar 7 deelnemers, dus klik snel hier voor informatie.

Op 10 maart 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

 

 

2 reacties op “Château Bélingard 2007, Bergerac Blanc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.