Wijn

Château Bélingard 2007, Bergerac Blanc

Bij de hartige taart met vis en geitenkaas uit het Volkskrant Weekendmenu van vandaag een witte, frisse Bergerac.

Vis, geitenkaas, crème fraîche, mosterd en dragon, en dat allemaal op een taartbodem, dat vraagt om een witte wijn die sappigheid en aroma combineert met stevigheid. Dat zou een chardonnay kunnen zijn, maar ja, daarvan is er al zo veel in de wereld, de winkelschappen en onze buiken. In het zonnetje daarom dit keer een witte Bergerac.

Château-eigenaar Laurent de Bosredon is een kleurrijk figuur, oude adel en nogal excentriek, maar zijn wijnen zijn domweg goed gemaakt. Niks excentrieks aan deze Bergerac Blanc, laat staan stoffig of oud. De frisheid van de sauvignon blancdruif gaat erin samen met de rondeur van sémillon en muscadelle. Resultaat: citrus en sappigheid en voldoende fundament om niet omver te rollen als de tarte aux poissons op tafel komt. Schenk hem koel, maar niet steenkoud.

Château Bélingard 2007, Bergerac Blanc, Hema 5,50 euro.

Vers verschenen: Luilekkerland - 400 jaar koken in Nederland, dat ik samen met dochter Charlotte schreef. We volgden 11 thema's dwars door de historische kookboeken van de Universiteit van Amsterdam, van eind 16e eeuw tot eind 20e. Huiver mee over de ontwikkelingen op groentegebied, bij het bereiden van gevogelte, in de tafelmanieren, bij het gebruik van vet. Grijns net als wij over de fotografie van vroeger of over de soms rammelende receptuur. Luilekkerland is een lekker lezend smulboek waar je wat van opsteekt! Met 62 recepten om ook zelf de historische keuken in te duiken. Klik hier voor meer informatie en om het te bestellen, natuurlijk met onze beider handtekeningen erin!    

2 reacties op “Château Bélingard 2007, Bergerac Blanc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.