Wijn

Château Bélingard 2007, Bergerac Blanc

Bij de hartige taart met vis en geitenkaas uit het Volkskrant Weekendmenu van vandaag een witte, frisse Bergerac.

Vis, geitenkaas, crème fraîche, mosterd en dragon, en dat allemaal op een taartbodem, dat vraagt om een witte wijn die sappigheid en aroma combineert met stevigheid. Dat zou een chardonnay kunnen zijn, maar ja, daarvan is er al zo veel in de wereld, de winkelschappen en onze buiken. In het zonnetje daarom dit keer een witte Bergerac.

Château-eigenaar Laurent de Bosredon is een kleurrijk figuur, oude adel en nogal excentriek, maar zijn wijnen zijn domweg goed gemaakt. Niks excentrieks aan deze Bergerac Blanc, laat staan stoffig of oud. De frisheid van de sauvignon blancdruif gaat erin samen met de rondeur van sémillon en muscadelle. Resultaat: citrus en sappigheid en voldoende fundament om niet omver te rollen als de tarte aux poissons op tafel komt. Schenk hem koel, maar niet steenkoud.

Château Bélingard 2007, Bergerac Blanc, Hema 5,50 euro.

***

19-22 oktober begeleid ik een korte, spannende truffelreis naar Italië. Vorig jaar was het een groot succes, dit jaar uiteraard weer. Flitsreis mee naar de nazomer in De Marken! Klik hier voor details.

2 reacties op “Château Bélingard 2007, Bergerac Blanc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *