Smaakvertellingen | Voorpagina

Contract getekend: nieuw boek komt eraan! (over Frankrijk)

Non, ce n’est pas très romantique, online contracten tekenen, maar het kon niet anders. Hoe dan ook, het is rond, afgesproken, vastgelegd, gesigneerd, overeengekomen, beklonken, tussen Nijgh Cuisine en mij: er komt een nieuw boek. Over Frankrijk! Verhalen en recepten uiteraard, anekdotes, achtergronden, historie en culinaire details over ingrediënten, streken, technieken. We gaan de uitgave iets handzamer maken dan de vorige keer met Italië, opdat je het boek gewoon lekker kunt lezen. Want net als die vorige keer is het een leesboek, gewoon van kaft tot kaft lettertjes snoepen, aangezien de recepten onderdeel uitmaken van de vertelling.

Het verschijnt begin juni en wordt ook dit keer weer briljant geïllustreerd door Marly Hendricks. En mocht je nu stijl achterover slaan door mijn adembenemende schrijftempo – wauw, een dik boek in een paar maanden! -, nee, ik ben er al een jaar mee bezig. Alleen dat contract, dat kwam er maar niet van. Nu echter wel. Eindelijk. En met droge ogen, op digitale afstand. Maar toch!

Op 17 april 2025 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe op maandagavond 28 oktober mee met de workshop Kookboek Maken! Klik hier voor informatie.

 

 

6 reacties op “Contract getekend: nieuw boek komt eraan! (over Frankrijk)

 1. Leuk Onno, goed nieuws, jammer dat het nog zo lang moet duren, maar dat nemen we maar ‘im kauf’ zeggen de Fransen? . Ik ben gek op je schrijfstijl en je humor, alvast gefeliciteerd, chapeau!!

 2. Geweldig Onno! Gefeliciteerd!
  Schrijf mij maar bij in je balboekje.
  Dat wordt weer genieten. Blijf vooral schrijven.
  Ankie

 3. Dag Onno
  Inderdaad jammer dat het zolang duurt, een franse vakantie zat er deze zomer ook al niet in, maar van dit boek ga ik weer genieten,zo als ik ook Italie zo mooi vond.
  Ik wacht het af!
  Mienke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.