Wijn

Danie de Wet Chardonnay 2009, Robertson

Stevig januari-eten vraagt om no-nonsense wijn voor een no-nonsense prijs. Danie de Wet, een Zuid-Afrikaan die model lijkt te hebben gestaan voor het beeld van de dokwerker op het Amsterdamse Jonas Daniël Meijerplein, maakt klassewijnen die én stevig zijn én elegant. Zelfs deze, voor zijn bescheiden 4,35. Wie de smaak te pakken krijgt kan dan de beurs opentrekken voor de nog diepzinniger chardonnays die hij onder het label De Wetshof uitbrengt, maar daarvoor moet je naar de wijnhandel.

Smaak

Stevig en elegant tegelijk, dat zei ik. Met een rinkelend randje citrus en een stoere, warme kant van alcohol, die beteugeld wordt door veel sap en frisheid. Geknipt voor zuurkool en massa’s andere smakelijke dingen, van gerookte zalm en mosselen in roomsaus tot gebraden kip en kaasplateaus.

Verkrijgbaar

Boon, Coopcodis, Deen, Dekamarkt, Hoogvliet, Jan Linders, Jumbo (tot 1 maart), Nettorama, Plus, Sanders, Vomar, € 4,35 euro.

De ideale cadeaus voor de feestdagen (of gewoon om de grauwe dagen door te komen): mijn boeken! Italië, mijn verhalen en recepten, De grote Kleyn en andere boeken, alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier.

Mijn workshop inspiratie en research, 12 november bij mij thuis in Koog aan de Zaan, was rap volgeboekt. Snel een nieuwe datum gezocht: zondag 26 januari 2020. Ga met mij aan de slag om je horizon te verbreden! Er is plek voor maar 7 deelnemers, dus klik snel hier voor informatie.

Op 10 maart 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.