Wijn

Danie de Wet Chardonnay 2009, Robertson

Stevig januari-eten vraagt om no-nonsense wijn voor een no-nonsense prijs. Danie de Wet, een Zuid-Afrikaan die model lijkt te hebben gestaan voor het beeld van de dokwerker op het Amsterdamse Jonas Daniël Meijerplein, maakt klassewijnen die én stevig zijn én elegant. Zelfs deze, voor zijn bescheiden 4,35. Wie de smaak te pakken krijgt kan dan de beurs opentrekken voor de nog diepzinniger chardonnays die hij onder het label De Wetshof uitbrengt, maar daarvoor moet je naar de wijnhandel.

Smaak

Stevig en elegant tegelijk, dat zei ik. Met een rinkelend randje citrus en een stoere, warme kant van alcohol, die beteugeld wordt door veel sap en frisheid. Geknipt voor zuurkool en massa’s andere smakelijke dingen, van gerookte zalm en mosselen in roomsaus tot gebraden kip en kaasplateaus.

Verkrijgbaar

Boon, Coopcodis, Deen, Dekamarkt, Hoogvliet, Jan Linders, Jumbo (tot 1 maart), Nettorama, Plus, Sanders, Vomar, € 4,35 euro.

***

19-22 oktober begeleid ik een korte, spannende truffelreis naar Italië. Vorig jaar was het een groot succes, dit jaar uiteraard weer. Flitsreis mee naar de nazomer in De Marken! Klik hier voor details.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *