Wijn

Domaine Cazes Rivesaltes Ambré 1995

Dit moet je geproefd hebben, zo intens, zo rijk, zo weelderig… In het Catalaanse hoekje van Frankrijk, de Roussillon, maken ze behalve gezellig droge rode wijn vooral ook zoete. In allerlei soorten, wit en fris van de muskaatdruif of juist krachtig, met bitters, van de rode grenache. Maar deze Ambré is anders. Grenache blanc nemen ze er voor, een witte druif.

Smaak

Zeven jaar rijpt hij, in grote foeders van (oud) eikenhout. En in die tijd oxideert hij een beetje. Bij gewone wijnen is dat een doodzonde, bij deze zorgt het voor een magnifiek aroma van rozijnen, sinaasappelschil en jawel, hazelnoot. Trouwens, na die zeven jaar ging hij in de fles nog eventjes acht jaar door. Die rijping moet helaas betaald worden, maar je proeft ook wel iets heel bijzonders!

Verkrijgbaar

Wijnhandels van de Nederlandse Wijnkring en op www.wijnkring.nl, 10,70 euro (halve fles).

Nu verkrijgbaar: mijn nieuwe boek, Italië – Mijn verhalen en recepten. ‘Persoonlijk, goed doorwrocht en aantrekkelijk, wat mij betreft kan het zó verfilmd worden: Onno’s jaar in Italië,’ schrijft Janny van der Heijden. Alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier!

18-21 oktober begeleid ik voor het 3e jaar op rij een fantastisch lang wijn- en truffelweekend in De Marken, Italië, op Ca’Palazzo. Ieder jaar is er een nieuw programma! Klik hier voor info.

Ambitieuze schrijvers en bloggers komen 12 november naar mijn workshop inspiratie en research, bij mij thuis in Koog aan de Zaan. Ga met mij aan de slag om je horizon te verbreden! Er is plek voor maar 7 deelnemers, dus klik snel hier voor informatie.

Op 10 maart 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.