Wijn

Domaine Cazes Rivesaltes Ambré 1995

Dit moet je geproefd hebben, zo intens, zo rijk, zo weelderig… In het Catalaanse hoekje van Frankrijk, de Roussillon, maken ze behalve gezellig droge rode wijn vooral ook zoete. In allerlei soorten, wit en fris van de muskaatdruif of juist krachtig, met bitters, van de rode grenache. Maar deze Ambré is anders. Grenache blanc nemen ze er voor, een witte druif.

Smaak

Zeven jaar rijpt hij, in grote foeders van (oud) eikenhout. En in die tijd oxideert hij een beetje. Bij gewone wijnen is dat een doodzonde, bij deze zorgt het voor een magnifiek aroma van rozijnen, sinaasappelschil en jawel, hazelnoot. Trouwens, na die zeven jaar ging hij in de fles nog eventjes acht jaar door. Die rijping moet helaas betaald worden, maar je proeft ook wel iets heel bijzonders!

Verkrijgbaar

Wijnhandels van de Nederlandse Wijnkring en op www.wijnkring.nl, 10,70 euro (halve fles).

De cursus culinair schrijven en wijnschrijven van dit voorjaar is volgeboekt, maar op 7 oktober start een nieuwe! Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

Hét cadeau voor 2019: Luilekkerland – 400 jaar koken in Nederland bestellen? Klik hier voor meer informatie en om het te bestellen, natuurlijk met onze beider handtekeningen erin! En als je Luilekkerland aanschaft, wil je ook De grote Kleyn – culinair compendium erbij. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.