Smaakvertellingen

Echt en onecht, een gloednieuw boek en lengende dagen

Lezers, vrienden, volgers, eindelijk is het weer te merken: de dagen lengen. Wat heeft het voorjaar in petto? Vandaag, morgen en overmorgen verhaal ik op het Italië-evenement Little Italy over ‘echt en onecht’ in de keuken. De Italiaanse keuken, welteverstaan. Dat ligt gevoelig bij Italianen. Maar ik heb daar kruidige ideeën over en die zal ik over het voetlicht brengen. Daarbij proeven we natuurlijk, ham, bijzonder brood, heuse grafkaas (formaggio di fossa) en truffel (persoonlijk meegebracht door Wijnand Luttikholt van Ca’Palazzo in Le Marche, met en bij wie ik in oktober weer een truffelweekend organiseer). En er is hier en daar nog plaats om te luisteren, haast je! en klik hier.

De cursus culinair schrijven en wijnschrijven van dit voorjaar is alweer een poosje volgeboekt, maar er zijn nieuwe data beschikbaar voor het najaar.

Last but not least: begin mei verschijnt mijn  nieuwe boek, Italië – mijn verhalen en recepten. Het is een doorgeschreven eetboek over mijn belevenissen in Toscane en elders, maar vooral ook een poging de Italiaanse keuken te doorgronden. Barstensvol informatie, geschiedenis, tradities en maar liefst 155 recepten om de cucina in te duiken.

Op 17 april 2025 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe op maandagavond 28 oktober mee met de workshop Kookboek Maken! Klik hier voor informatie.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.