Smaakvertellingen

Echt en onecht, een gloednieuw boek en lengende dagen

Lezers, vrienden, volgers, eindelijk is het weer te merken: de dagen lengen. Wat heeft het voorjaar in petto? Vandaag, morgen en overmorgen verhaal ik op het Italië-evenement Little Italy over ‘echt en onecht’ in de keuken. De Italiaanse keuken, welteverstaan. Dat ligt gevoelig bij Italianen. Maar ik heb daar kruidige ideeën over en die zal ik over het voetlicht brengen. Daarbij proeven we natuurlijk, ham, bijzonder brood, heuse grafkaas (formaggio di fossa) en truffel (persoonlijk meegebracht door Wijnand Luttikholt van Ca’Palazzo in Le Marche, met en bij wie ik in oktober weer een truffelweekend organiseer). En er is hier en daar nog plaats om te luisteren, haast je! en klik hier.

De cursus culinair schrijven en wijnschrijven van dit voorjaar is alweer een poosje volgeboekt, maar er zijn nieuwe data beschikbaar voor het najaar.

Last but not least: begin mei verschijnt mijn  nieuwe boek, Italië – mijn verhalen en recepten. Het is een doorgeschreven eetboek over mijn belevenissen in Toscane en elders, maar vooral ook een poging de Italiaanse keuken te doorgronden. Barstensvol informatie, geschiedenis, tradities en maar liefst 155 recepten om de cucina in te duiken.

NIEUW! Deze zomer (zondag 28 juli – vrijdag 2 augustus) geef ik een vrolijke, korte cursus eetschrijven in de Ardèche. Klik hier voor informatie.

 

Op 7 oktober start in Utrecht een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

7 mei verschijnt het: mijn nieuwe boek Italië – mijn verhalen en recepten. Bestellen kan nu al, dan gaat het gesigneerd op de post zodra het bij mij binnenkomt. ‘Persoonlijk, goed doorwrocht en aantrekkelijk, wat mij betreft kan het zó verfilmd worden: Onno’s jaar in Italië,’ schrijft Janny van der Heijden. Ik bedoel maar. Klik hier voor info en bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.