Lezers, vrienden, volgers, eindelijk is het weer te merken: de dagen lengen. Wat heeft het voorjaar in petto? Vandaag, morgen en overmorgen verhaal ik op het Italië-evenement Little Italy over ‘echt en onecht’ in de keuken. De Italiaanse keuken, welteverstaan. Dat ligt gevoelig bij Italianen. Maar ik heb daar kruidige ideeën over en die zal ik over het voetlicht brengen. Daarbij proeven we natuurlijk, ham, bijzonder brood, heuse grafkaas (formaggio di fossa) en truffel (persoonlijk meegebracht door Wijnand Luttikholt van Ca’Palazzo in Le Marche, met en bij wie ik in oktober weer een truffelweekend organiseer). En er is hier en daar nog plaats om te luisteren, haast je! en klik hier.
De cursus culinair schrijven en wijnschrijven van dit voorjaar is alweer een poosje volgeboekt, maar er zijn nieuwe data beschikbaar voor het najaar.
Last but not least: begin mei verschijnt mijn nieuwe boek, Italië – mijn verhalen en recepten. Het is een doorgeschreven eetboek over mijn belevenissen in Toscane en elders, maar vooral ook een poging de Italiaanse keuken te doorgronden. Barstensvol informatie, geschiedenis, tradities en maar liefst 155 recepten om de cucina in te duiken.