Contract getekend: nieuw boek komt eraan! (over Frankrijk)

Geplaatst op 6 reactiesGeplaatst in Smaakvertellingen, Voorpagina

Non, ce n’est pas très romantique, online contracten tekenen, maar het kon niet anders. Hoe dan ook, het is rond, afgesproken, vastgelegd, gesigneerd, overeengekomen, beklonken, tussen Nijgh Cuisine en mij: er komt een nieuw boek. Over Frankrijk! Verhalen en recepten uiteraard, anekdotes, achtergronden, historie en culinaire details over ingrediënten, streken, […]

Een nieuwe wijnscheurkalender! (En eentje over bier)

Geplaatst op 2 reactiesGeplaatst in Smaakvertellingen, Uncategorized, Voorpagina

Kijk, dat is aardig: bij uitgeverij Edicola – stevig bezig op eet- en drinkgebied de laatste jaren – verscheen een fraaie wijnscheurkalender. Maker is Sander de Vaan, die hem propvol vineuze wetenswaardigheden heeft gepropt. Dat deed hij onder andere door allerlei mensen aan het woord te laten, sommeliers, wijnmakers, wijnexperts […]

Rauwe courgette met hazelnoten, munt en feta

Geplaatst op 4 reactiesGeplaatst in Groentegerechten, Volkskeuken recepten, Voorgerechten

Malle dingen, courgetteplanten. Invasief. Woekerend. Het ene moment heb je nog leuk wat oranje-gele bloemen, het volgende bulken er gedrochten onder de bladeren vandaan, monsters van meerdere kilo’s, logge, groen en geel verpakte waterzakken met te veel en te grote zaden vanbinnen. Dat begrijp ik althans, want ik ben zelf […]