Stoofpotje bulgur met pastinaak en hazelnoten

Geplaatst op 1 reactieGeplaatst in Groentegerechten, Hoofdgerechten, Volkskeuken recepten

Het deed me aan een museum denken, een modern, interactief museum waar je op knopjes mag drukken en over geprojecteerde kaarten op de grond mag lopen. Ik heb het over Verandering van spijs. Tienduizend jaar voedselbereiding en eetgewoonten (uitgeverij Matrijs, € 19,95), een mooi geïllustreerd boek over de culinaire geschiedenis […]

Lenteberichten!

Geplaatst op Geef een reactieGeplaatst in Smaakvertellingen

Even een voorjaarsbericht, met opwekkende geluiden. Dat mag ook wel eens. Want er komt weer een online workshop Kookboek maken aan, waar nog een paar plekjes zijn; klik hier als je geïnteresseerd bent. En net zo spannend: in ben bezig met de proeven van mijn nieuwe boek! Dat heet Mijn […]

Kip in ’t pannetje

Geplaatst op 1 reactieGeplaatst in Hoofdgerechten, Volkskeuken recepten

Lang, lang geleden was kip duur. Erg duur. Begin jaren 50 nog kostte een halve kip meer dan ossenhaas in de hoofdstedelijke restaurants. Maar een paar jaar later kwam uit Amerika het verschijnsel kippenindustrie overwaaien, met snelgroeiende rassen en volautomatische slachterijen. Kippenrestaurants als Wiener Wald openden in de steden en […]