Wijn

El Descanso Old Vine 2006

Lamskoteletjes met rozemarijn-citroenboter en ovenwortelen zijn het hoofdgerecht in mijn Volkskrant Weekendmenu. En daarbij heb ik een wijntip van niveau!

Chili produceert steeds betere wijn, lekkere wijn, modern vaak, met veel fruit. Deze van El Descanso Estate combineert echter moderniteit met iets eerbiedwaardigs. Dat ‘Old Vine’ staat er niet voor niets. De druiven voor de wijn komen van een oude, onduidelijke wijngaard in de Colchaguavallei waarin verschillende druivenrassen staan. Natuurlijk is daar merlot bij, en vast ook cabernet sauvignon en carmenère. Maar precies weten doet niemand het. Mooi! Oude stokken geven goede wijn. Die de makers nog eens 14 maanden laten rijpen in Franse en Amerikaanse eiken vaten. Resultaat: een diepe geur met fruit, chocolade, koffie en sigarenkist. Kopen.

Verkrijgbaar

El Descanso Estate Old Vine, Single Vineyard 2006, Plus supermarkten 12,99.

De ideale cadeaus voor de feestdagen (of gewoon om de grauwe dagen door te komen): mijn boeken! Italië, mijn verhalen en recepten, De grote Kleyn en andere boeken, alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier.

Mijn workshop inspiratie en research, 12 november bij mij thuis in Koog aan de Zaan, was rap volgeboekt. Snel een nieuwe datum gezocht: zondag 26 januari 2020. Ga met mij aan de slag om je horizon te verbreden! Er is plek voor maar 7 deelnemers, dus klik snel hier voor informatie.

Op 10 maart 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.