Wijn

El Descanso Old Vine 2006

Lamskoteletjes met rozemarijn-citroenboter en ovenwortelen zijn het hoofdgerecht in mijn Volkskrant Weekendmenu. En daarbij heb ik een wijntip van niveau!

Chili produceert steeds betere wijn, lekkere wijn, modern vaak, met veel fruit. Deze van El Descanso Estate combineert echter moderniteit met iets eerbiedwaardigs. Dat ‘Old Vine’ staat er niet voor niets. De druiven voor de wijn komen van een oude, onduidelijke wijngaard in de Colchaguavallei waarin verschillende druivenrassen staan. Natuurlijk is daar merlot bij, en vast ook cabernet sauvignon en carmenère. Maar precies weten doet niemand het. Mooi! Oude stokken geven goede wijn. Die de makers nog eens 14 maanden laten rijpen in Franse en Amerikaanse eiken vaten. Resultaat: een diepe geur met fruit, chocolade, koffie en sigarenkist. Kopen.

Verkrijgbaar

El Descanso Estate Old Vine, Single Vineyard 2006, Plus supermarkten 12,99.

Vers verschenen: Luilekkerland - 400 jaar koken in Nederland, dat ik samen met dochter Charlotte schreef. We volgden 11 thema's dwars door de historische kookboeken van de Universiteit van Amsterdam, van eind 16e eeuw tot eind 20e. Huiver mee over de ontwikkelingen op groentegebied, bij het bereiden van gevogelte, in de tafelmanieren, bij het gebruik van vet. Grijns net als wij over de fotografie van vroeger of over de soms rammelende receptuur. Luilekkerland is een lekker lezend smulboek waar je wat van opsteekt! Met 62 recepten om ook zelf de historische keuken in te duiken. Klik hier voor meer informatie en om het te bestellen, natuurlijk met onze beider handtekeningen erin!    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.