Wijn

El Descanso Old Vine 2006

Lamskoteletjes met rozemarijn-citroenboter en ovenwortelen zijn het hoofdgerecht in mijn Volkskrant Weekendmenu. En daarbij heb ik een wijntip van niveau!

Chili produceert steeds betere wijn, lekkere wijn, modern vaak, met veel fruit. Deze van El Descanso Estate combineert echter moderniteit met iets eerbiedwaardigs. Dat ‘Old Vine’ staat er niet voor niets. De druiven voor de wijn komen van een oude, onduidelijke wijngaard in de Colchaguavallei waarin verschillende druivenrassen staan. Natuurlijk is daar merlot bij, en vast ook cabernet sauvignon en carmenère. Maar precies weten doet niemand het. Mooi! Oude stokken geven goede wijn. Die de makers nog eens 14 maanden laten rijpen in Franse en Amerikaanse eiken vaten. Resultaat: een diepe geur met fruit, chocolade, koffie en sigarenkist. Kopen.

Verkrijgbaar

El Descanso Estate Old Vine, Single Vineyard 2006, Plus supermarkten 12,99.

Op 18 maart start weer een cursus culinair schrijven en wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

Hét cadeau voor de feestdagen: Luilekkerland - 400 jaar koken in Nederland bestellen? 
Klik hier voor meer informatie en om het te bestellen, natuurlijk met onze beider handtekeningen erin! En als je Luilekkerland aanschaft, wil je ook De grote Kleyn - culinair compendium erbij. Tot het eind van het jaar kost die in plaats van 45 euro slechts € 25.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.