SmaakvertellingenVoorpagina

Formidabel boek van Peetra

Geplaatst op

Sjonge. Sjongejongejonge. Ik wist dat Peetra van der Knaap doende was met een boek, maar dat er zoiets indrukwekkends uit zo komen als dit… nee. 12 keer wijnweekendje weg in NL (uitgeverij Trichis, € 24,95) mag dan geen romantische boektitel zijn, duidelijk is het zeker en dat is waar de kopers op gaan rennen, vermoed ik. Een ideaal boek om aan bevriende wijnlebberaars cadeau te doen. Beter nog, die hebben er echt iets aan! Voor jezelf aanschaffen is dan ook een verstandige optie. Het staat namelijk berstensvol met praktische tips, aanbevelingen en vooral smakelijke kennismakingen met Nederlandse wijnmakers door onze twaalf provincies, geen een uitgezonderd. Sappig geschreven, met soms een onhandigheidje (onder de inleiding en op de achterflap hoef je als auteur jezelf niet te omschrijven als ‘auteur’). Maar wat een werk zit erin! Al in 2019 wapperden er regelmatig reisverslagjes en provinciefoto’s van Peetra voorbij op Instagram. Mijn verbazing steeg: waar haalt ze de energie vandaan? Veel zullen ze haar thuis niet hebben gezien, lockdown of geen lockdown. Die energie voel je in het boek, het is niets minder dan een bundel adrenaline en enthousiasme. En dan zeg ik nog niet eens wat over het onderwerp. Nederlandse wijn uit alle hoeken en gaten. Het heeft de toekomst, dat blijkt maar weer. Maar Peetra’s boek evenzeer. Ik ben er trots op dat ze een leerling van mijn schrijfcursus was!

Vers verschenen: mijn gloednieuwe boek Mijn Frankrijk – verhalen en recepten. Wil je het ontvangen met handtekening, dan kun je het hier bestellen. Net zoals De grote Kleyn, Luilekkerland en Mijn Italië – verhalen en recepten, plus Charlottes boek Trek, eten onderweg – toen en nu!

Op 27 september 2021 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe mee met de workshops Kookboek Maken (28 november 2021) of Inspiratie en Research (datum te bepalen zodra corona het toestaat). Klik hier voor informatie. 

 

 

Eén reactie op “Formidabel boek van Peetra

  1. Ja, echt een geweldig boek van Peetra. Een mooi compleet boek. Niet zomaar een gidsje maar van slapen, eten tot proeven. En alles leuk omschreven. Veel inspiratie, veel suggesties kortom …serieus…hèt cadeauboek van 2020! Bijzonder dat we er, ongevraagd, in terecht gekomen zijn want Peetra is ècht op zoek gegaan naar bijzondere pareltjes in de buurt van NL wijngaarden. #AANRADER dit boek , zeker nù !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.