SmaakvertellingenVoorpagina

Gaan zo die gaat, maatje!

‘Het blijft tobben’, schreef Simon Carmiggelt. Nu tobben we ons november 2020 in. Eerlijk gezegd gaat het met mij uitstekend, gezond, veel werk, maar de beklemmende sfeer werkt neerdrukkend. Ik lijd mee met al die mensen in de restaurant- en cultuursector. Ik kan hier zowel mijn blessings counten als mijn countings blessen – zzp-gedrag – maar hun leven en toekomst zijn grauw. En dan te weten dat ik eigenlijk klassiek zanger had moeten worden!

Geen lichtpunten in de agenda, geen lekkere restaurantbezoekjes, geen theater, geen concerten. Het enige dat overblijft is er zelf iets van maken, aan het fornuis, bij de oven. Dat doe ik dan maar en de weerslag ervan vind je in mijn recepten. En o, straks weer in een boek. Hou je taai allemaal, ooit gaat de zon weer schijnen. Ter bemoediging hierboven een prent van de markt in Chablis waar ik in oktober nog even ging kijken, voor Frankrijk op slot ging.

Vers verschenen: mijn gloednieuwe boek Mijn Frankrijk – verhalen en recepten. Wil je het ontvangen met handtekening, dan kun je het hier bestellen. Net zoals De grote Kleyn, Luilekkerland en Mijn Italië – verhalen en recepten, plus Charlottes boek Trek, eten onderweg – toen en nu!

Op 27 september 2021 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe mee met de workshops Kookboek Maken (28 november 2021) of Inspiratie en Research (datum te bepalen zodra corona het toestaat). Klik hier voor informatie. 

 

 

2 reacties op “Gaan zo die gaat, maatje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.