Volkskeuken recepten | Voorgerechten

Recept geroosterde little gems met blauwe kaas en walnoten

Geen krant vandaag, en dus geen Volkskeuken. Maar dat wil ik hier niet als consequentie nemen. Daarom een vrolijk voorgerechtje als knipoog naar de lente die er niet is – althans niet in Bourgogne, waar ik op dit moment zit.

Niks aan en toch geraffineerd lekker, dit gerecht, mits je eersteklas olijfolie gebruikt. Cabrales en Roquefort zijn zeer hevig van smaak, maar dat wordt minder door de andere ingrediënten. Ik zou niet een flauwere blauwe kaas à la Danablue nemen.

1 teen knoflook

2 little gems

beetje fleur de sel (het beste zeezout)

50 gram gepelde walnoten

genoeg zeer goede olijfolie

100 gram Cabrales, Roquefort of andere pittige blauwe kaas

Voorbereiden (10 minuten):

Pel de knoflook en snijd hem fijn, en daarna nog fijner. Persen mag niet! Verkruimel de kaas. Snijd van de steelaanzet van de little gems een plakje af als hij bruin verkleurd is. Snijd de little gems in de lengte in kwarten. Houd met je ene hand de blaadjes wat uit elkaar en strooi daar met je andere wat korreltjes fleur de sel tussen. Breek de walnoten in stukjes.

Bereiden ():

1. Verhit een flinke grillplaat of een grote koekenpan tot zeer heet. Borstel met een kwastje met heel weinig olijfolie op het laatst de grillpan in en leg er de little gems op met een snijkant naar beneden. Of giet een sliertje olijfolie in de koekenpan en bak ze daarin. Draai na een minuutje of 2 de little gems een half slagje, zodat de andere snijkant beneden komt. Ga niet te lang door, de sla moet rauw blijven, maar wel een schroeikantje krijgen.

2. Verdeel de little gems over 4 borden en strooi er knoflook over. Verdeel de kaas en walnoten erop en ernaast. Besprenkel gul met olijfolie.

Op 17 maart 2025 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe op maandagavond 28 oktober mee met de workshop Kookboek Maken! Klik hier voor informatie.

 

 

6 reacties op “Recept geroosterde little gems met blauwe kaas en walnoten

  1. Dit is gek heb ik net gisteren een reactie geplaatst en staat er nu weer dat er geen reacties zijn. Jammer want ik vind het altijd leuk om te kijken hoe een recept beoordeeld wordt. Ik was al verbaasd dat er (bijna) nergens reacties bij stonden maar ze worden dus niet getoond.

  2. Foutje! ik zie dat er bij sommige recepten wel reacties staan. Gisteren toevallig allemaal recepten aangeklikt zonder reacties.
    Er is blijkbaar wat mis gegaan met mijn reactie van gisteren.
    Ik wilde maar zeggen dat wij dit voorgerecht echt allemaal super lekker vonden.

  3. @ida Dat is inderdaad gek! Ik heb je commentaar gezien, ik kreeg er een melding van, en nu is het er niet. Ik ga achter de schermen kijken.

  4. Hetzelfde is gebeurd bij het recept 'Siciliaanse pasta met venkel en gehakt'. Daar stond een reactie bij van iemand die het gehakt door linzen had vervangen, en een reactie van Onno. Maar dat was wellicht nog op de oude site.

    1. Alle commentaren van voor de overgang naar WordPress zijn verloren gegaan, dat klopt. Maar dit was van daarna.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.