Wijn

Graham’s Extra Dry White Port: koud in de zomer

 

Ik moet zeggen: het had wel wat. Zitten op het Brits groene gazon van een ‘quinta’, uitkijken over het ademinhoudend stille dal van de Douro, en nippen van een droge witte port met tonic en ijs. Dat was de beloning nadat wij onze taak hadden volbracht: vintage ports van verschillende jaargangen proeven. Ben je te gast bij Graham’s op hun wijnboerderij in Portugal, dan zeur je niet als je bij dertig graden drank krijgt voorgezet die bedoeld is voor tochtige winteravonden bij het haardvuur. Maar na dat serieuze gedoe bleek dat die donderse Brits-Portugezen toch heus uit hun gesteven plooi konden komen. Gin-tonic, de hit van dit moment in Nederland, werd aan de Douro passend vervangen door Graham’s Extra Dry White met tonic, welluidende klonten ijs en een schijf citroen. Een P&T heet dat.

Thuis heb ik die Extra Dry White nog eens puur over de tong laten klotsen, recht uit de koelkast. Dat droog is inderdaad veel droger dan andere ports, wit of rood, maar niet zo dat alle kleur uit je gezicht wegtrekt. Een stoere zomerdrank voor wie durft, met of zonder tonic, ijs of citroen. Proberen!

 

Graham’s Extra Dry White Port, bij de winkels van www.wijnkring.nl € 10,95.

 

Nu verkrijgbaar: mijn nieuwe boek, Italië – Mijn verhalen en recepten. ‘Persoonlijk, goed doorwrocht en aantrekkelijk, wat mij betreft kan het zó verfilmd worden: Onno’s jaar in Italië,’ schrijft Janny van der Heijden. Alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier!

18-21 oktober begeleid ik voor het 3e jaar op rij een fantastisch lang wijn- en truffelweekend in De Marken, Italië, op Ca’Palazzo. Ieder jaar is er een nieuw programma! Klik hier voor info.

Ambitieuze schrijvers en bloggers komen 12 november naar mijn workshop inspiratie en research, bij mij thuis in Koog aan de Zaan. Ga met mij aan de slag om je horizon te verbreden! Er is plek voor maar 7 deelnemers, dus klik snel hier voor informatie.

Op 10 maart 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

 

 

Eén reactie op “Graham’s Extra Dry White Port: koud in de zomer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.