Wijn

Heerlijke Spaanse cassiswijn van de Hema

Ah gut, wat staat het er lief: ‘de Alto Cruz Roble is een fruitige en krachtige wijn, gemaakt van rood fruit’. Wie zou zo’n webtekstje nou weer schrijven? De inkopers van Hema zelf, wed ik. Die doen het weer goed, hoor! Het inkopen, bedoel ik. Ik kreeg een stel zeer goed gelukte flessen op mijn proeftafel, rood, wit, puike kwaliteit voor de gevraagde prijs. Maar bij het maken van de woordjes was de wijncursus blijkbaar even niet paraat in de frontaalkwab. Wijn kan best smaken naar rood fruit, maar hij wordt er niet van gemaakt. Daar gebruiken we namelijk druiven voor! Dat moet zelfs, van de Europese Unie. In dit geval druiven van de oevers van de Duero, die rivier die door Noord-Spanje stroomt en dan als Douro Portugal binnengaat. Hij heeft heel wat vineus geluk op zijn geweten. Spanjes beroemdste, duurste rode komt van de Duero en draagt de op het eerste gezicht zo on-Spaanse naam Vega Sicilia. Hema’s Alto Cruz komt van een hortje verderop en kost maar een twintigste van de prijs van die Vega. Hij spint als een tevreden kater, ruikt naar pruimen en melkchocolade en kruidigheid en sapt aangenaam door de mond. Krachtig genoeg voor stoofpotten en anders winters eetgeluk, lief voor vrienden en familie.

 

Alto Cruz Roble 2009, Ribera del Duero, Hema € 8,50

Nu verkrijgbaar: mijn nieuwe boek, Italië – Mijn verhalen en recepten. ‘Persoonlijk, goed doorwrocht en aantrekkelijk, wat mij betreft kan het zó verfilmd worden: Onno’s jaar in Italië,’ schrijft Janny van der Heijden. Nu verkrijgbaar in de boekhandel!

Op 7 oktober start in Utrecht een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

18-21 oktober begeleid ik voor het 3e jaar op rij een fantastisch lang wijn- en truffelweekend in De Marken, Italië, op Ca’Palazzo. Ieder jaar is er een nieuw programma! Klik hier voor info.

 

 

2 reacties op “Heerlijke Spaanse cassiswijn van de Hema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.