Wijn

Ingelheimer Kaiserpfalz Spätburgunder 2007

Natuurlijk komt er rode wijn Duitsland! En verdraaid goede ook. Moet ik er wel bij zeggen dat hun populairste druif voor rood, de spätburgunder, geleend is van de Fransen. In de Bourgogne heet hij namelijk pinot noir. Hij is gebaat bij koelte en daaraan is in de Duitse wijngebieden geen gebrek. Hier gaat het om Rheinhessen, de streek in de bocht van de Rijn onder Mainz.

Geen krachtpatser, deze wijn. Pinot noir heeft altijd al weinig kleur, maar ook in de smaak kun je hem makkelijk voor een stevige rosé aanzien, zeer fris, zo fris als witte wijn eigenlijk, maar dan toch met dat lekkere kenmerkende vlezigheidje dat pinot noir meebrengt. Uitstekend bij de los gesmoorde boerenkool met bloedworstkruimels uit Volkskrant Weekendmenu, maar ook straks, in de lente, bij lichte vleesgerechten. Of verse tonijn! Verkrijgbaar Heisterkamp Wijnkopers, voor 5,14 euro.

Vers verschenen: mijn gloednieuwe boek Mijn Frankrijk – verhalen en recepten. Wil je het ontvangen met handtekening, dan kun je het hier bestellen. Net zoals De grote Kleyn, Luilekkerland en Mijn Italië – verhalen en recepten, plus Charlottes boek Trek, eten onderweg – toen en nu!

Op 27 september 2021 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe mee met de workshops Kookboek Maken (28 november 2021) of Inspiratie en Research (datum te bepalen zodra corona het toestaat). Klik hier voor informatie. 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.