Wijn

Ingelheimer Kaiserpfalz Spätburgunder 2007

Natuurlijk komt er rode wijn Duitsland! En verdraaid goede ook. Moet ik er wel bij zeggen dat hun populairste druif voor rood, de spätburgunder, geleend is van de Fransen. In de Bourgogne heet hij namelijk pinot noir. Hij is gebaat bij koelte en daaraan is in de Duitse wijngebieden geen gebrek. Hier gaat het om Rheinhessen, de streek in de bocht van de Rijn onder Mainz.

Geen krachtpatser, deze wijn. Pinot noir heeft altijd al weinig kleur, maar ook in de smaak kun je hem makkelijk voor een stevige rosé aanzien, zeer fris, zo fris als witte wijn eigenlijk, maar dan toch met dat lekkere kenmerkende vlezigheidje dat pinot noir meebrengt. Uitstekend bij de los gesmoorde boerenkool met bloedworstkruimels uit Volkskrant Weekendmenu, maar ook straks, in de lente, bij lichte vleesgerechten. Of verse tonijn! Verkrijgbaar Heisterkamp Wijnkopers, voor 5,14 euro.

Nu verkrijgbaar: mijn nieuwe boek, Italië – Mijn verhalen en recepten. ‘Persoonlijk, goed doorwrocht en aantrekkelijk, wat mij betreft kan het zó verfilmd worden: Onno’s jaar in Italië,’ schrijft Janny van der Heijden. Klik hier voor info en bestellen. Met handtekening en opdracht uiteraard!

NIEUW! Deze zomer (zondag 28 juli – vrijdag 2 augustus) geef ik een vrolijke, korte cursus eetschrijven in de Ardèche. Klik hier voor informatie.

Op 7 oktober start in Utrecht een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

18-21 oktober begeleid ik voor het 3e jaar op rij een fantastisch lang wijn- en truffelweekend in De Marken, Italië, op Ca’Palazzo. Ieder jaar is er een nieuw programma! Klik hier voor info.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.