Wijn

Isla Negra Chardonnay Reserva 2009

Wat doen de Chilenen het toch goed! Neem nou deze Isla Negra (en dat bedoel ik letterlijk). Die heeft alles wat je van een chardonnay verwacht, ras, uitbundig fruit met een mooi randje vers eikenhout, en een sappige, perfect uitgebalanceerde smaak. Menige bourgondische wijnboer mocht willen dat hij alles zo op een rijtje kreeg. En als dat zo was, vroeg hij er beslist meer geld voor…

Nou ja, het is wel begrijpelijk. De Valle Central heeft lagere kosten dan de Bourgogne, grond, arbeid en zo meer. Maar voor ons maakt dat niet uit. Voor ons is belangrijk dat de zalm, een vette vis, in Loethe Olthuis’ Weekendrecept van vandaag een knisperig fris kantje krijgt door de daslook, de geitenkaas en de rucola. Bij elkaar een uitgebalanceerde smaak. En kijk, daar is die wijn weer, rond en fris tegelijk. Past bij meer dan zalm met pesto, dat moge duidelijk zijn. Een wijn om liefdevol op te nemen in je eigen assortiment huiswijn.

Verkrijgbaar

Coop, Hoogvliet, DirckIII, Dekamarkt, 4,99 euro.

Nu verkrijgbaar: mijn nieuwe boek, Italië – Mijn verhalen en recepten. ‘Persoonlijk, goed doorwrocht en aantrekkelijk, wat mij betreft kan het zó verfilmd worden: Onno’s jaar in Italië,’ schrijft Janny van der Heijden. Alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier!

18-21 oktober begeleid ik voor het 3e jaar op rij een fantastisch lang wijn- en truffelweekend in De Marken, Italië, op Ca’Palazzo. Ieder jaar is er een nieuw programma! Klik hier voor info.

Ambitieuze schrijvers en bloggers komen 12 november naar mijn workshop inspiratie en research, bij mij thuis in Koog aan de Zaan. Ga met mij aan de slag om je horizon te verbreden! Er is plek voor maar 7 deelnemers, dus klik snel hier voor informatie.

Op 10 maart 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.