Wijn

Isla Negra Chardonnay Reserva 2009

Wat doen de Chilenen het toch goed! Neem nou deze Isla Negra (en dat bedoel ik letterlijk). Die heeft alles wat je van een chardonnay verwacht, ras, uitbundig fruit met een mooi randje vers eikenhout, en een sappige, perfect uitgebalanceerde smaak. Menige bourgondische wijnboer mocht willen dat hij alles zo op een rijtje kreeg. En als dat zo was, vroeg hij er beslist meer geld voor…

Nou ja, het is wel begrijpelijk. De Valle Central heeft lagere kosten dan de Bourgogne, grond, arbeid en zo meer. Maar voor ons maakt dat niet uit. Voor ons is belangrijk dat de zalm, een vette vis, in Loethe Olthuis’ Weekendrecept van vandaag een knisperig fris kantje krijgt door de daslook, de geitenkaas en de rucola. Bij elkaar een uitgebalanceerde smaak. En kijk, daar is die wijn weer, rond en fris tegelijk. Past bij meer dan zalm met pesto, dat moge duidelijk zijn. Een wijn om liefdevol op te nemen in je eigen assortiment huiswijn.

Verkrijgbaar

Coop, Hoogvliet, DirckIII, Dekamarkt, 4,99 euro.

Vers verschenen: Luilekkerland - 400 jaar koken in Nederland, dat ik samen met dochter Charlotte schreef. We volgden 11 thema's dwars door de historische kookboeken van de Universiteit van Amsterdam, van eind 16e eeuw tot eind 20e. Huiver mee over de ontwikkelingen op groentegebied, bij het bereiden van gevogelte, in de tafelmanieren, bij het gebruik van vet. Grijns net als wij over de fotografie van vroeger of over de soms rammelende receptuur. Luilekkerland is een lekker lezend smulboek waar je wat van opsteekt! Met 62 recepten om ook zelf de historische keuken in te duiken. Klik hier voor meer informatie en om het te bestellen, natuurlijk met onze beider handtekeningen erin!    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.