Wijn

Isla Negra Chardonnay Reserva 2009

Wat doen de Chilenen het toch goed! Neem nou deze Isla Negra (en dat bedoel ik letterlijk). Die heeft alles wat je van een chardonnay verwacht, ras, uitbundig fruit met een mooi randje vers eikenhout, en een sappige, perfect uitgebalanceerde smaak. Menige bourgondische wijnboer mocht willen dat hij alles zo op een rijtje kreeg. En als dat zo was, vroeg hij er beslist meer geld voor…

Nou ja, het is wel begrijpelijk. De Valle Central heeft lagere kosten dan de Bourgogne, grond, arbeid en zo meer. Maar voor ons maakt dat niet uit. Voor ons is belangrijk dat de zalm, een vette vis, in Loethe Olthuis’ Weekendrecept van vandaag een knisperig fris kantje krijgt door de daslook, de geitenkaas en de rucola. Bij elkaar een uitgebalanceerde smaak. En kijk, daar is die wijn weer, rond en fris tegelijk. Past bij meer dan zalm met pesto, dat moge duidelijk zijn. Een wijn om liefdevol op te nemen in je eigen assortiment huiswijn.

Verkrijgbaar

Coop, Hoogvliet, DirckIII, Dekamarkt, 4,99 euro.

Vers verschenen: mijn gloednieuwe boek Mijn Frankrijk – verhalen en recepten. Wil je het ontvangen met handtekening, dan kun je het hier bestellen. Net zoals De grote Kleyn, Luilekkerland en Mijn Italië – verhalen en recepten, plus Charlottes boek Trek, eten onderweg – toen en nu!

Op 27 september 2021 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe mee met de workshops Kookboek Maken (28 november 2021) of Inspiratie en Research (datum te bepalen zodra corona het toestaat). Klik hier voor informatie. 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.